1 numara ve birden fazla şampiyon olan Magnus Carlsen, kot pantolon giydiği ve FIDE'ye hakaret ettiği için diskalifiye edildi

Leila

Global Mod
Global Mod
Bu Cuma günü New York'ta meydana gelen durum sağduyudan yoksundur. Satrançta dünyanın 1 numarası olan Magnus Carlsen'in başına gelenler, Lionel Messi'nin maça yanlış ayakkabıyla girdiği için Dünya Kupası'ndan atılmasına benziyordu. Bu durumda elbette FIFA, akıllıca Arjantinli kaptana bunları değiştirmesini ve böylece büyük figürünü kaybetmemesini söyleyecektir. Satrançta bu olmadı ve Magnus Carlsen Hızlı Oyunlar Dünya Kupası'ndan diskalifiye edildi.“kıyafet kurallarını” ihlal ettiği için belki de tarihin en iyisi. Oyun odasına kot pantolonla geldiği için yarışmadan atıldı. Gerçeküstü gibi geliyor ama gerçek.

“Başhakem Alex Holowzsak, Magnus Carlsen'in kıyafet kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle turnuvadan ihraç edildiğini ve dokuzuncu turda eşleşmeyeceğini açıkladı”FIDE'den açıkladılar. İlginç olan, diğer oyuncuların da benzer görünümlere sahip olması ve herhangi bir yaptırıma maruz kalmamasıdır. Rus ayakkabısını değiştirmeyi seçse de yalnızca Ian Nepomniachtchi bu durumdan muzdaripti.

Carlsen, canlı yayında vatandaşı Aryan Tari'ye karşı kazandığı zaferi analiz ederken haberi duydu, kararı kabul etti ve şunları söyledi: “Tamam, kendi kurallarını uygulayabilirler, bu benim için sorun değil ve cevabım şu: Tamam, o zaman ben gidiyorum, canın cehenneme.”

Ayrıca sekiz turda beş puan toplayan ve kariyerinin en kötü turnuvalarından birinde oynayan sıralamanın lideri şunları ekledi: “FIDE'den oldukça yoruldum, bu yüzden bu konuda daha fazla bir şey bilmek istemiyorum. Onlarla hiçbir ilgimin olmasını istemiyorum. Evdeki herkesten özür dilerim, belki aptalca bir başlangıç olabilir ama eğlenceli olduğunu düşünmüyorum. “Onlarla tam bir savaş halinde olduğumu hissediyorum.”.

Mantıksal olarak 2023'te double kazanan Magnus, 30 Aralık'ta başlayacak ikinci turnuvadan (yıldırım) çekildi. Ve böylece takvimin en önemli etkinliklerinden bir tanesinde de dünya şampiyonu olmayacak. Evden hızlı satranç oynamaya daha istekli olduğunu iddia ederek klasik unvanın savunmasından çoktan çekilmişti.