Ailesi ve arkadaşları ile duygusal vedası

Leila

Global Mod
Global Mod
Haziran 2022'de Emiliano pinsón Ona hayatını sonsuza dek değiştiren haberler verdiler: 53 yaşındaki spor gazetecisi acı çekiyor Parkinson atipikbu nörodejeneratif hastalığın nadir ve daha agresif bir formu. O zamandan beri, kollarını indirmekten çok, onunla her şeyle savaşmaya karar verdi. Şimdi yeni bir meydan okumaya başlıyor: Deneysel bir tedavi denemek için İspanya'ya seyahat edin. Geçen hafta sonu, ailesi ve arkadaşları ona sevgi, sarılmalar ve umutla dolu bir veda düzenledi.

Bu üç yıl boyunca, Pinsón sadece hastalığa karşı karşıya kalmadı, aynı zamanda ilk kişide tarihini farkındalık yarattığını anlatmayı önerdi. “Günlük acımasız, çok acı verici bir hastalıktırher gün ama bana olan bu. Teşhis konulduğunda, bir yaşam meselesi için yüzleşmeye karar verdim ”diyor bugün DSports'ta, geçen yıl en iyi radyo spor köşe yazarı olarak çalışması için Martín Fierro Ödülü kazanan eski ESPN ve Fox Sports.

Çabasının bir ödülü vardı: Bu yılın Ocak ayında İspanya'daki deney protokolünde kabul edildiğini doğruladılar. Kendisi sosyal ağlarındaki bir video aracılığıyla şöyle açıkladı: “Bugün günün iyi haberi, bana Osasuna'da, bir hastanede bir test yapabilmem için bana bir denemenin protokolüyle ilgili bir deney protokolü vermeleridir. aşı, Parkinson'a karşı bir tedavi ile, sahip olduğum tam patoloji ile, özellikle ”dedi.

İletişimci, Parkinson'un acı çektiği türüne multisistemik atrofi ile atipik olarak adlandırıldığını açıkladı. “Her zamanki gibi değil çünkü beyincikte doğuyor ve beyinde diğerleri gibi değil. Bir süre önce bir İsrail laboratuvarı, Faz 1'de% 80 pozitiflik sağlayan bir tedaviyi test etti. Ve şimdi bir Aşama 2 var, ısrar ediyorum, deneysel ve Pamplona Üniversitesi'nden onu alan bir klinik var ”dedi.

Haber onu coşkuyla doldurdu: Emiliano, Parkinson'a karşı mücadelede A'dan önce ve sonra A işaretleyebilecek deneysel bir tedavinin bir parçası olacak. Aylarca bekledikten sonra an geldi: Gazeteci protokolle başlamak için İspanya'ya gider.

Ailesi ve arkadaşları onu organize etti Sevgi ve umutla dolu bir vedaüstlenmek üzere olan bu yeni yolda eşlik etmek. Bunlardan biri, ağlarda duygusal bir yazı ayıran meslektaşı Luciana Rubinska idi: “Sen harika bir arkadaşsın ve seni çok seviyorum. Her gün küçük bir güç yapıyorum, böylece bu ilaç işe yarıyor“Ve ekledi:” Hayatının bir parçası olmama izin verdiğin için teşekkür ederim arkadaş. Bu senin kavganız ama işte buradayız ve her zaman yalnız yürümenize asla izin vermeyeceğimiz olanlar olacağız. “

Yanında olan bir diğeri, keçe kelimeleri yazan Daniel Retamozo'ydu: “Savaşmaya devam etmek için İspanya'ya gider. Durma, kollarını indirmeyin, devam et. Savaşında ona eşlik ediyoruz. “

Geçen yıl, Emiliano Pinsón programında konuştu ve acı çektiği hastalığın ayrıntılarını verdi: “Kaslarım vücutta atrofi. ELA değil, ancak güç kaybediyorlar. Her zaman daha az güce sahip olduğum ve çok invaziv olduğumda“, söz konusu.

Buna ek olarak, gazeteci şunları söyledi: “Kitapları okursa, çok az zamanım kaldıBu bir şaka değil. Yapmamaya çalışacağız, istatistikler her zaman kırılmak için yapılır. Genel olarak, hastalığım olanlar tekerlekli sandalyelerde, neredeyse konuşma veya konuşma sorunları olanlar. Bunun benim sonum olup olmayacağını bilmiyorum, umarım olmaz. Denemeyeceğim. Mümkün olan her şeyi yapacağım, böylece öyle olmayacak, ama olabilir ”diye itiraf etti.

Emiliano, bavuluyla inanç, destek ve sevgi dolu ile başlar. Tarihi, sıkıntı karşısında cesaretin ifadesi ve en zor anlarda bile savaşmaya devam etmeye değer olduğunu hatırlatıyor. Arjantin'den, birçoğu turlarını yakından takip edecek ve bu tedavinin daha iyi bir yaşam kalitesine doğru önemli bir adım olmasını diliyor.