Apple az önce büyük bir yapay zeka duyurusu yaptı. İşte bilmeniz gerekenler.

Farrah

New member
Apple'ın yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı, genellikle şirketin yazılım programları için yeni teknik özellikleri duyurması için bir sıçrama tahtası niteliğindedir ve en son iPhone sunumunu duyurmak için her yıl Eylül ayında düzenlenen etkinlik kadar gösterişli değildir. Ancak bu yıl WWDC, teknoloji devi için bir ya başarma ya da kırılma anı olabilir.

Bunun nedeni, CEO Tim Cook'un Pazartesi günü Apple'ın yapay zekayı teknolojisine entegre etme stratejisini duyurmasıydı; Wall Street analistleri, teknoloji devinin şu ana kadar Microsoft ve Google gibi rakiplerinin gerisinde kaldığını söylüyor.

Konferanstan önce yayınlanan bir raporda Wedbush Securities analisti Dan Ives'e göre WWDC duyurusu “Apple'ın geleceğinde önemli bir an” olabilir. Duyurular, Apple'ın iPhone işini güçlendirmesi gerektiği bir zamanda geldi; cihaz satışları 2024'ün ilk üç ayında %10 düştü; bu, salgının başlangıcından bu yana en sert üç aylık düşüş oldu.


Ives, “Apple, önümüzdeki yıllarda 2,2 milyar iOS cihazından oluşan en güçlü kurulu tabanda şirketin çok yıllı yapay zeka stratejisinin temelini oluştururken, yapay zekayı kendi ekosistemi genelinde uygulamak için doğru yolu izliyor” dedi.

Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı 10 Haziran'da başladı ve geliştiricilerin Apple'ın Cupertino, Kaliforniya merkezli genel merkezinde bizzat katılımıyla 14 Haziran'a kadar devam edecek.

Apple'ın yeni iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS ve VisionOS teknolojilerini duyuracağı etkinlik geliştiricilere yönelik olacak. Apple, etkinliğin geliştiricilerin cihazları için yeni uygulamalar ve oyunlar oluşturmasına yardımcı olmayı amaçladığını söylüyor.

İşte WWDC'nin en önemli duyurularından bazıları.

“Apple İstihbaratı”


Cook, şirketin “Apple Intelligence” olarak adlandırdığı şeyi veya diğer uygulamaların yanı sıra Siri sesli yardımı gibi hizmetleri genişletecek yapay zeka ile geliştirilmiş yetenekler versiyonunu duyurdu. Şirket, ChatGPT erişimini iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia dahil olmak üzere gelecek yazılım sürümlerine entegre etmek için OpenAI ile birlikte çalıştığını söyledi.

Cook, yeni AI hizmetinin sezgisel ve kişiselleştirilecek şekilde tasarlandığını ve ayrıca gizlilik göz önünde bulundurularak oluşturulduğunu belirtti. Şirket, tüketicilerin soruları yanıtlamak, cihazlarında depolanan kişisel verileri aramak veya diğer görevleri yerine getirmek için yeni yapay zeka hizmetlerine güvenmesi nedeniyle Apple'ın kullanıcılar hakkında veri toplamayacağını söyledi.

Yeni yapay zeka, uygulamalar arasında çalışacak ve kullanıcıların fotoğraf veya e-posta gibi belirli bilgileri bulmasına yardımcı olmak için kişisel verilerden yararlanacak. Örneğin, telefonunuzdan yalnızca kendinizin ve ebeveyninizin yer aldığı fotoğrafları aramasını isteyebilirsiniz. Apple'ın yapay zekası ayrıca diğer işlevlerin yanı sıra e-posta yazma veya yeniden yazma seçenekleri önerebilecek, gelen kutunuza gelen e-postaları özetleyebilecek ve fotoğraflarınıza dayalı olarak metin olarak gönderebileceğiniz resimler oluşturabilecek.

Apple ayrıca, sörf tahtasındaki bir dinozor gibi bir açıklamaya dayalı olarak özel emojiler yaratacak “Genmoji” adlı bir şeyi de tanıtıyor.

Cook, konferansta yeni yapay zeka hizmetlerinin “oyunun kurallarını değiştireceğini” söyledi.

Mesajlar'da emoji dokunuşları da dahil olmak üzere yeni mesajlaşma seçenekleri


Apple'ın mesajlaşma uygulaması Mesajlar yenileniyor. Şirket, “?” gibi yanıtlar olan geri tepme özelliklerini genişlettiğini söyledi. veya kullanıcıların mesajlara yanıt verirken kullanabileceği beğenme veya beğenmeme işareti. Bu, herhangi bir emojiyi metin geri dokunuşu olarak eklemenize olanak tanır. Buna ek olarak uygulama, insanların mesajlarına kalın, italik veya üstü çizili yazma dahil olmak üzere metin biçimlendirmesi eklemesine olanak tanıyacak.

Apple ayrıca kullanıcıların Wi-Fi veya hücresel servisleri olmadığında bile mesaj gönderip alabilmeleri için uydu servisini de ekliyor.

AirPods'ta aramaları yanıtlamak için başınızı sallayın veya sallayın


AirPods yakında insanların AirPods üzerinden çağrıları başlarını sallayarak veya sallayarak yanıtlamalarına veya reddetmelerine olanak tanıyan yeni bir özelliğe sahip olacak. Şirket, bunun halka açık bir durumda çağrı alan ve yoğun bir ortamda konuşmak istemeyen kişiler için yararlı olabileceğini söyledi.

AirPods Pro cihazları, gürültülü bir yerden birini aradığınızda arka plandaki gürültüyü engelleyen Ses Yalıtımı adı verilen bir hizmet içerecek.

Fotoğraflar'da yeni organizasyon


Apple, Fotoğraflar ve kontrol merkezi de dahil olmak üzere diğer uygulama ve hizmetlerde bir dizi iyileştirme duyurdu. Fotoğraflar, belirli gezilerden anlık görüntülerin gruplandırılması ve kullanıcıların fotoğraf koleksiyonlarını özelleştirmesine olanak sağlamak gibi yeni organizasyonel çerçeveler sağlayacak.


Yapay Zeka: Yapay Zeka


Daha

Daha




Aimee Picchi


Aimee Picchi, iş ve kişisel finans konularını ele aldığı Haberler'un yönetici editörüdür. Daha önce Bloomberg News'te çalışmış ve USA Today ve Consumer Reports gibi ulusal haber kuruluşlarında yazılar yazmıştır.