Arjantinlilerin Copa Libertadores finali nasıldı?

Leila

Global Mod
Global Mod
Sondaki resim saygıyı anlatıyor: saniyeler sonra Facundo Tello finalin sonunu işaretleyecek, Thiago Almada olduğu yere koştu Gabriel Milito onu selamlamak için. O da aynısını yaptı Alexander Barboza. Kısacası mutlu yüzler ve üzgün yüzler futbolda olağan şeylerdir. Kaybeden tarafta, Fausto Vera, Rodrigo Battaglia Ve Renzo Saravia Botafogo'nun 3-1'lik skoruna bir açıklama bulmaya çalışırken sahada bitkin düşmüşlerdi.

Alexander Barboza finaldeki en iyi Arjantinli oldu. Nehirde ortaya çıkan savunmacı yukarıdan geçilemezdi ve güçlülerle yapılan her çatışmaya katlandı. iri parçayarı finalde River'a karşı Germán Pezzella'yı üzen maç. Ancak sonunda sol taraftaki orta işaret yoruldu ve iki kaçışa izin verdi. Eduardo Vargas bunların mucizevi bir kravat olmadığını.

“Biz çıkıp bekleyeceklerini düşünüyorduk ama ihraç her şeyi değiştirdi. İlk yarıda tavır aldık ve iki fırsatı da değerlendirdik. Sonra dayandık ve son vuruşu biz yaptık. Barboza, “Kupanın en iyisi” dedi. Ve şunu ekledi: “Dün gece, bugün öğle saatlerinde ve maç sırasında ağladım. Kötü bir yüzüm var ama kolayca yırtılırım. “Tello sonu işaretlediğinde bana yardım eden herkesi düşündüm.”

Thiago Almada, Monumental'de ve Libertadores finalinde oynadı sanki Fuerte Apache'deymişim gibimahalleniz. Örneğin Botafogo'nun ilk golünü analiz etmek yeterli: Tabanın altına koydu, rakiplerine meydan okudu ve kale oyununun şemasını çıkardı. Bütün akrabalarının dans edip bira içmesiyle sona erdi. Ocak ayında Fransa'nın Lyon kentine mi gidecek yoksa Kupa Galipleri Kupası'nda Racing'e karşı mı oynayacak?

“Bunu hayal etmemiştim. Bunun zor bir iş olacağını biliyordum ama beni aradıklarında yerel ligde ve Libertadores'ta mücadele edeceğimi söylediler. Ailem Brezilya'ya gelme kararını vermemde bana yardımcı oldu. ” Almada açıkladı.

Kaybeden tarafta yüzünü ilk gösteren kişi oldu. Rodrigo Battaglia. “Tüm maç boyunca bir eksikle oynayan rakibimizi nasıl etkisiz hale getireceğimizi bilmiyorduk. Çok heyecanlıydık. Belo Horizonte'ye dönüp devam etmemiz lazım ama bu çok zor. Futbolda şöyle şeyler var: Finalleri kaybetmek çok zor. Battaglia, “Grupla gurur duyuyorum. Sadece hayranlardan özür dilemek zorundayım” dedi.

Atlético Mineiro'nun düşüşünden birkaç dakika sonra, Gabriel Milito Basın toplantısında sakin görünüyordu. “Böyle bir mağlubiyetten sonra olumlu bir şey bulmak zor. Son ana kadar oynadığımız niyetin altını çiziyorum. Beraberlik için net durumlarımız vardı. Ama elimizdeki ekstra oyuncudan faydalanıp ilk iki golü kaçırmamalıydık. Hiç istemediğimiz bir yenilgiyle karşı karşıya kaldığımız bir finali kapattık. Acı ve üzüntü hissediyorum. Ve Belo Horizonte'den gelen insanların çabalarına da teşekkür etmeliyiz” diye yakındı Milito.

Ve kapattı: “Bulmak zor olacak böyle uygun bir fırsat Nasılsın. “Libertadores'u kazanmak için bu büyük avantajı kullanamadık.”

Mareşal liderliğindeki ekibin mevcut durumunu analiz edebilecek anlamlı bir istatistik var. Sadece kazandı Oynadığı son 14 maçta bir maç: Botafogo'nun kutlama yaptığı stadyumda River'a karşı 3-0 biten ve Millonario'yu elemenin anahtarı olan ilk maç.

Tüm müsabakalarda dört beraberlik ve yedi mağlubiyetle 11 maçlık galibiyet serisi elde ettiler ve Brasileirao'nun sonuna üç maç kala bir sonraki Libertadores'un eleme bölgesinden altı puan uzaktalar ancak takımla aynı mesafedeler. düşme pozisyonları.