Axa tamamlayıcı sağlık sigortası diş kapsıyor mu ?

Efe

New member
Axa Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Kapsıyor mu? Yoksa Dişlerimiz Yalnız mı Kaldı?

Selam forumdaşlar!

Geçen gün sabah kahvemi yudumlarken bir dişime öyle bir ağrı saplandı ki, dedim “Tamam, bu kesin sigortanın kapsamadığı kısım.” 😄 Çünkü biliyorsunuz, sağlık sigortalarında o “küçük harflerle yazılmış” kısımlar genelde bizim hayatımızın en acılı noktaları oluyor. Hemen Axa Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçeme koştum, sanki orada gizli bir hazine haritası varmış gibi. Ama yok… “Diş tedavileri özel anlaşmalı kurumlar kapsamında değildir” gibi bir cümle görünce, gözümden yaş geldi — hem üzüntüden hem de ağrıdan.

Ama dedim ki, bu konuyu bir ben değil, milyonlarca “dişine güvenen ama dişçiye gitmeye korkan” insan yaşıyor. O yüzden konuyu mizah sosuyla harmanlayıp sizlerle paylaşayım dedim. Hazırsanız, diş macunu gibi köpüren bir tartışmaya giriş yapıyoruz. 😄

---

Erkek Mantığıyla: “Kapsamıyorsa Kapsamaz, Ben Hallederim!”

Şimdi beyler… Sizde de şu “pratik çözüm” kafası var ya, gerçekten hayranlık uyandırıcı!

Sigorta dişi kapsamıyor diyoruz, adam hemen çözümü bulmuş:

– “Ben o zaman devlet hastanesine giderim.”

– “Yok ya, diş macunu değiştirsek yeter.”

– “YouTube’da evde diş beyazlatma yöntemi varmış, karbonat + limon!”

Sonra da üç gün sonra diş etleri yanmış, ama hâlâ “Valla işe yaradı” diyor. 😅

Bir de erkeklerin stratejik yaklaşımı var: “O zaman dişimi çektirmem, sigorta kök tedaviyi kapsayana kadar beklerim.”

Sanki sigorta yöneticileri onun sabrını deniyor gibi…

Ama işin güzel tarafı şu: Erkekler genelde olayı duygusal değil, tamamen stratejik okuyor.

– “Şimdi bu poliçeye diş eklense prim artar mı?”

– “Dişimi tedavi ettirsem yıllık limitim azalır mı?”

– “Kapsam dışıysa, ben dişime yatırım gibi mi bakmalıyım?”

Sigorta poliçesini Wall Street stratejisi gibi değerlendiren bu zihinler, sağlık sektörüne yeni bir boyut kazandırıyor! 😄

---

Kadın Mantığıyla: “Kapsamasa da Ben O Dişin Psikolojisini Anlarım!”

Gelelim kadınlara…

Hanımların olaylara bakışı tamamen farklı. Diş ağrısı mı? Hemen empati, analiz, duygusal destek mekanizması devreye giriyor.

– “Ayy canım dişin, ne oldu sana böyle? Soğuk mu içtin?”

– “Sigorta kapsamazsa kapsamasın, önemli olan senin iyi olman.”

Ve tabii o mükemmel “araştırmacı ruh”:

10 dakika içinde forum, şikayet siteleri, Facebook grupları, hatta diş hekimi yorumları bile incelenmiş.

Bir de sonunda mutlaka şöyle bir cümle gelir:

– “Benim arkadaşım Axa’yla konuştum, bazen özel durumlarda diş temizliği yapabiliyorlarmış.”

(Arkadaş o kadar özel ki, sigorta sisteminde VIP müşteri statüsünde sanırsın. 😅)

Kadınlar olayı “kapsıyor mu?” sorusundan çıkartıp “Biz nasıl kapsatırız?” noktasına taşıyor.

Gerçekten de, duygusal zeka ve sosyal bağlantı birleşince poliçe bile dayanamaz.

---

Forumda Tartışma Başlasın: “Diş mi Sigorta mı Daha Sert?”

Hadi itiraf edelim: Axa Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, diş konusuna biraz mesafeli.

Genellikle diş tedavileri (özellikle dolgu, kanal, implant gibi işler) tamamlayıcı poliçelerde değil, “özel diş sigortası” paketlerinde yer alıyor.

Ama “temizlik, muayene veya basit işlemler” gibi şeylerde, bazı özel anlaşmalı kliniklerde destek verildiği de olmuş.

Tabii bu da poliçeden poliçeye, yıldan yıla değişiyor.

Ama işte biz forum ahalisi olarak, burada sadece bilgi değil, eğlence de arıyoruz.

O yüzden soruyorum: Sizce hangisi daha zor?

– Sigorta kapsamını anlamak mı,

– Yoksa dişçiye giderken korkudan bayılmamak mı? 😄

---

Yeni Bir Sigorta Hayali: “Tamamlayıcı Değil, Kapsayıcı!”

Düşünün bir poliçe:

Dişinizi kapsıyor, kahkahanızı koruyor, sabah kahvenizde bile “sıcaktan çatlamayan dolgu garantisi” veriyor.

Adı da “Gülümseme Dostu Sağlık Sigortası.”

Poliçeye özel madde:

“Diş hekimine giderken ağlayan müşterilere ücretsiz çikolata verilir.”

Belki de Axa’ya bir öneri gönderelim, “Tamamlayıcı Sigorta 2.0” versiyonu:

– Diş kapsar

– Dişçideki korkuyu yatıştırmak için meditasyon desteği verir

– Ve çıkışta diş fırçası hediyesiyle gönderir!

---

Forumdaşlara Sorular: Gülümsemek Bedava mı?

Şimdi top sizde!

Siz hiç Axa’yla ya da başka sigortayla diş tedavisi macerası yaşadınız mı?

Kapsam dışı olduğunu sonradan mı fark ettiniz?

Yoksa “Ben yine de şansımı deneyeyim” deyip dişçiye gidip “Bu poliçe buraya işlemiyor” şokunu yaşayanlardan mısınız?

Yorumlarda paylaşın, birlikte gülelim, birlikte ders çıkaralım.

Kim bilir, belki bir Axa temsilcisi bu konuyu görür de, “Tamam ya, dişi de kapsayalım bari” der. 😄

---

Sonuç: Sigorta Kapsamasa da Mizah Kapsar!

Sonuç olarak, Axa Tamamlayıcı Sağlık Sigortası dişi “genellikle” kapsamıyor, ama bizim gülümsememizi engelleyemiyor.

Çünkü hayat kısa, dolgu uzun, mizah her derde deva!

Unutmayın, diş ağrısı geçer ama forumdaki kahkaha izi kalır.

O yüzden:

Kapsam dışı olabilir ama moral içi her zaman sizsiniz!

Şimdi söz sizde forumdaşlar: Diş macunu mu önerirsiniz, yoksa sigorta değişimi mi? 😄