“Ben o sahada hiç kaybetmedim”

Leila

Global Mod
Global Mod
Daha büyük ama hilelerini kaybetmiyor. Ramon Diaz Arjantin sahasında yeniden antrenörlüğe günler kala, sanki geçmişin enerjisinden etkilenmiş gibi, 2-2'lik beraberliğin ardından yaptığı basın toplantısında ülkesinin futbolundaki gençlik yıllarının muzip versiyonunu ortaya çıkardı. Copa Sudamericana yarı finalinin ilk ayağında takımı Corinthians'tan 2'si Racing'e karşı. “Uzun zamandır Arjantin'de yönetmenlik yapmıyorum. Evet aileyi görmeye gidiyorum ve geri dönüyorum. “Umarım beni en iyi şekilde karşılarlar çünkü Arjantin futboluna çok şey verdim.”La Rioja'dan gelen adamın sorularından birine yanıt olarak şunları söyledi: Zurna.

Arjantin aksanını duyduğunda Ramón'un yüzü aydınlandı. Brezilyalı gazetecilerin sorularıyla mücadele ederek geldi. Sadece bazılarını anlamadığı ve bu sefer konferansta olmayan oğlu Emiliano olmayan tercümanına güvenmek zorunda kaldığı için değil. Ayrıca Corinthians'ın, özellikle de küme düşmekten kaçınmak için mücadele ettikleri Brasileirao'daki durumu hakkında bazı meraklı sorular var.

Fotoğraf MARCELO CARROLL – CLARIN

“Geldiğimde Brasileirao'da 12 puanımız vardı. Peki şimdi kaç tane var? 32 yaşındayız ve rekabetçiyiz.” Sudamericana'daki dönüşle ilgili ise şu atakta bulundu: “Oynamaya 90 dakika kaldı ve her şey açık. Corinthians elenmedi. Oynamak ve yarışmak için Buenos Aires'e gideceğiz çünkü finali aramak istiyoruz.”

Ramón'un Arjantin'de çalıştırdığı son maç 24 Mayıs 2014'te oynandı. Aradan on yıl geçti. O gün River, San Luis'te San Lorenzo'yu 1-0 yenerek Şampiyonluk Kupası'nı kazandı. Üç gün sonra istifa etti ve artık ülkede teknik direktör değildi.. Son 10 yılda Suudi Arabistan, Mısır, Paraguay, Birleşik Arap Emirlikleri, yine Arabistan ve Brezilya'da vakit geçirdi; burada önce Vasco da Gama'da, şimdi de Perşembe günü birlikte Cilindro'daki Racing'i ziyaret edeceği Corinthians'ta bulunuyor. de Avellaneda.

Díaz, tarzına sadık kalarak göğsünü dışarı çıkardı ve en iyi zamanlarında olduğu gibi üzerine düşmeye çalıştığı baskıyı absorbe etti. La Rioja'dan 65 yaşındaki oyuncu, “Yarış sahasında asla kaybetmedim ve kaybetmeyeceğim” dedi.

Gerçekte Díaz'ın Cilindro'da kaybettiği iki sefer vardı.. Bunlardan biri, 2013 yılındaki İlk Turnuvada River'a 1-0 yenildikleri maçtı. Golü, bugün yine Racing takımının bir üyesi olan Bruno Zuculini attı. Ve sosyal medyada akademik hayranlar ona bunu hatırlattı.

Fotoğraf MARCELO CARROLL - CLARIN
Fotoğraf MARCELO CARROLL – CLARIN

Her halükarda denge büyük ölçüde Ramón'un lehine. Racing ile 27 kez karşı karşıya geldi ve denge olumlu: 18 galibiyet, 6 beraberlik ve sadece 3 mağlubiyet, bunlardan sadece biri Avellaneda'da. Diğer ikisi ise 1999'da Monumental'deydi (Gustavo Costas, Racing'in koçuydu) ve diğeri 2011'de San Lorenzo'da yönetmenlik yaptı. Buna karşılık, bundan önce Racing'le yaptığı tek uluslararası bire birde kaybetti. River'la 1997 Copa Libertadores'un 16. turunda iki beraberlik sonrasında, ikinci turda La Academia'nın penaltılarla kazandığı Monumental'deydi.

Ramón, şıklığın ötesinde rakibinin ve takımının performansını övdü. “Futbol oynandı ve oyuncular gösteriyi kadeh kaldırdı” dedi.

Ardından daha analitik bir şekilde bu gazetenin Brezilya ve Arjantin futbolu arasında fark görüp görmediğini soran diğer soruyu yanıtladı. “Farklı, farklılar ama takımlar rekabetçi ve her ne kadar son yıllarda finale çıkma sırası Brezilyalılarda olsa da önceki yıllarda sıra Arjantinlilerdeydi. Onlar anlardır. Ama her zaman rekabetçidirler. Bu haftaki maçlarda da her ülkenin liginde görülenlerden farklı maçlar görüldü. Uluslararası alanda oynanan her şey farklı,” diye analiz etti her zamanki hain Ramón.