Bunu başaran diğer 15 Arjantinli kim?

Leila

Global Mod
Global Mod
“Lider olduğumu düşünmüyorum: Sadece gruba yardım etmeye ve bu harika takımda büyümeye devam etmeye çalışıyorum. Çok iyi gidiyoruz ve bu yolda devam etmeliyiz” dedi. Julian Alvarez galibiyetinde çifte gol attıktan saniyeler sonra Atletico de Madrid görünümünde Sparta Prag beşinci tarih için Şampiyonlar Ligi. Böylelikle Araña, Avrupa'nın en büyük turnuvasında 22 maçta (1.106 dakika) 11 gole ulaştı ve söz konusu müsabakada 10 veya daha fazla gole ulaşan 15. Arjantinli oldu.

Sıralamanın zirvesinde elbette Lionel Messi 163 maçta 129 gol kaydetti. Rosario'lu adam ayrıca 4 Orejonas kazandı (2005/06, 2008/09, 2010/11 ve 2014/15). Listenin ikinci sırasında Alfredo Di Stefanosadece 58 düelloda 49 kutlama; 1955/56, 1956/57, 1957/58, 1958/59 ve 1959/60 sezonlarında Real Madrid'le şampiyonluk yaşadı. Podyumu kapatan kişi Sergio Agüero 41 çığlıkla.

Maaş bordrosu devam ediyor Hernan Crespo (25), Gonzalo Higuain (24), Ámelek di maria (24), Julio Cruz (19), Lisandro Lopez, Paulo Dybala (18), Javier Saviola (18), Hector Riaben (14), Carlos Tevez (13), Lautaro Martínez (13), Claudio Lopez (11) ve Mauro Icardi (11). İşte bunlara Katar 2022 dünya şampiyonu da katıldı.

“Faul çalınca topu kaptım ve De Paul'e şut atacağımı, kendime güvendiğimi ve gol atacağımı söyledim. Güzel bir hedefti ve oyunun açılmasına ve kişisel olarak büyümeye devam edilmesine hizmet etti. Serbest vuruşları paylaşacağız, atabilen çoğumuz var” dedi Julián, attığı güzel ilk golle ilgili olarak şunları söyledi: “Kendimi bir uzman gibi hissetmiyorum ama zaten River'da ve City'de şut attım ve Bazı goller attım.”

Julián'ın Şampiyonlar Ligi'nde (ya da daha önceki adıyla Avrupa Kupası'nda) 10 gol geçme başarısı, kariyerinin şu ana kadar nasıl olduğunu gösteriyor. Tekrarlanıyor: Bu dönüm noktasına ulaşan yalnızca 15 Arjantinli vardı. Listenin dışında da önemli isimler var.

Örneğin, Diego Alberto MilitoInter'in 2009-2029 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ndeki rakamı, 22 maçta 9 gol kaydetti. Ezequiel Lavezzi 39 düelloda. 7 golle devam edenler Juan Sebastián Veron (60 varlık), Alejandro Dominguez (31) ve Santiago Solari (61).

Ayrıca sürprizler de var. Gabriel Omar BatistutaMesela 27 maçta sadece 6 golü kutladı. Aynı şekilde birçok kişi ortaya çıkıyor Melek Correa (75), Joaquin Correa (33), Diego Simeone (37), Cristian González (42) ve Esteban Cambiasso (78). VE Juan Roman Riquelme? Boca'nın idolü 20 maçta 3 gol (2'si penaltılardan) attı. Aynı rakamla, diğerlerinin yanı sıra, Maximiliano Rodriguez (12 maç), Juan Esnaider (14), Claudio Caniggia (7), Roberto Ayala (35), Gabriel Heinze (41) ve Walter Samuel (71).

Julián Álvarez, “Lehte birçok golün olduğu harika bir maç oynadık ve bu önemli. Bu Şampiyonlar Ligi'nde üç puan almamız ve ayrıca birkaç gol atmamız gerekiyordu çünkü bunlar uzun vadede önemli olacak” diye özetledi. Arjantinlilerden oluşan seçkin bir gruba adını yazdıran golcü.