Charles Leclerc, Ferrari'ye karşı Hamilton'un dartlarının geçişine gitti

Leila

Global Mod
Global Mod
. Formül 1 Bu sezon zaten altı yarış oynadı ve Ferrari hala tüm potansiyeli onların SF-25. Güvenilirlik eksikliği, en azından Kraliçe kategorisinin en çok tarihinden birinin standartları için kötü sonuçlara dönüşür: Charles Leclerc Cidde'de üçüncü oldu ve yılın tek podyumunu aldı ve Lewis Hamilton Beşinci bitirdiği Bahreyn'de en iyi performansını imzaladı. Ve Maranello ekibinin kutusundaki iklim, Pazar günü kanıtlandığı gibi giderek daha gergin. Miami Grand Prix.

Düzeninde Sert kaya stadyumusırasında McLaren 1-2 katına çıktılar (Oscar Piestri'nin Lando Norris tarafından yaygın olarak eşlik ettiği), Mercedes George Russell'ın üçüncü pozisyonundan memnun kaldı ve Red Bull Max Verstappen Odası'na yerleşmeniz gerekiyordu; Ferrari, pilotları yedinci yer için içsel bir mücadele verdikleri için, radyoda baharatlı diyaloglar ve ekipman emirleri ile iki kez pozisyon alışverişi ile sonuçlanan ve sonunda da zarar gördü.

Ve pistte, “iyi bir takım işi” olmadığı için hoşnutsuzluğunu en çok ifade eden Hamilton olmasına rağmen -ve hatta Pilot geçit töreninde ele aldıkları LEGO'lar için arabayı değiştirmelerini istedi; Leclerc, yarış bittikten sonra taburcu edildi ve şöyle dedi: “Konuşmamız gereken şeyler var.”

“Çok zor bir Pazar, çok fazla hayal kırıklığı vardı. Çok kızgındım ve radyoyu olabildiğince az açmaya çalıştım. Kolay değildiDedi.

“Aramızda savaşmak için çok zaman kaybettik. Amaç nedir? Aramızda kavga mı yoksa başkalarına karşı mı yapıyorsun? Dahili olarak konuşacağız çünkü daha iyisini yapmak zorundayız. Daha iyisini yapmaya çalışmamız gerektiğinden değil, daha iyisini yapmalıyız ”diye ekledi.

Florida pistinde ne oldu? Sonra Sanal güvenlik arabasıHamilton Leclerc'in arkasındaydı, ancak daha iyi bir ritim vardı ve ekibin Monegasco'ya pozisyon vermek için sipariş vermesini talep etmeye başladı. Ve yanıt eksikliği göz önüne alındığında, sabırsız. “Lastiklerimi senin arkanıza mahvediyorum. Tüm yarışın arkasında oturmamı ister misin?”sordu. “Drs'i Charles'a bırakmak istiyoruz. Devam et.”cevapladılar. Ve başka bir şikayetten önce, beklenen emir geldi: “Değişim Pozisyonları”. Charles'ı kovalayan üçten fazla tur geçiren Lewis, ironi ile devam etti: “Bu arada bir teknoloji al. Bu iyi bir takım işi değil. Başka bir şey söylemeyeceğim”.

Heptacampeón daha sonra partnerinin önünde kaldı, ancak yarısı -rubber ile Kimi Antonelli Altıncı sırada savaşmak için. Arkasında, Leclerc birkaç kez İngiliz arabasının kirli havasının rahatsız edildiğini ve lastiklerin aşırı ısındığını iddia etti. Ve yarışın sonuna doğru, mantıksal karar kutulardan geldi: pozisyonu Charles'a geri dönmek.

Monegasco, aynı, Antonelli'den avlanma zamanına ulaşmadı. Hamilton, yine sekizinci sırada, ekip ona şunu söyledi. Carlos Sainz Onunla sadece 1S4 yaşındaydım Williams. “Ben de gitmemi ister misin?”cevapladı.

Değiştirme pozisyonları
🔄

Ferrari Miami'de daha fazlasını istemek için kaldı#F1 #Miamigp pic.twitter.com/93m7cmkr38

– Formül 1 (@F1) 5 Mayıs 2025
Arabadan çıktıktan ve en düşük nabızlarla, İngilizler ekibiyle sözlü geçişlerden önem verdiler: “Çok daha kötü şeyler söyleyen insanlar var. Charles konusunda çok zaman harcadım ve hızlı bir şekilde karar vermem gerektiğini düşündüm. Bunun sinir bozucu olduğunu anlamalısınız, ama Ben her şeyden daha alaycıydım

Bu arada Leclerc, Ferrari'nin stratejisindeki hata nedeniyle sınıflandırmada biraz daha yükseğe çıkamadığı için ağıt yaktı.

Bu gerçek bir cezaAntonelli'den ne kadar yakın olduğumuzu görünce, “dedi Monegasco, tüm ekibin yarıştan önce ve sırasında iletişimi geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

“Sadece düşünüyorum Değişimi yapmadan önce biraz daha konuşmalıydık. Bu lastiklerle sona ermeye çalışıyordum ve sonra her şey karmaşıktı. Bence analiz edilecek çok şey var. Bu durumlarda olduğumuzda daha iyisini yapacağımız için ilerlemeli ve sert olmalıyız ”dedi.