Djokovic-Sinner ve Alcaraz-Fritz Tenis Katedrali'nde final için git

Leila

Global Mod
Global Mod
İki tur ve üç oyunda erkek bekarları var Wimbledonsezonun üçüncü büyük slam. Pazar günü oynanacak final ve bu Cuma günü Center Court Del'de oynanacak iki yarı yarıya Tüm İngiltere Çim Tenis Kulübü ve farklı nedenlerle iki “eşit olmayan” düello olacağını. İlk dönüşte, 9.30, Carlos Alcarazsıralamadan ikincisi ve şu anki iki zamanlı turnuva ile çarpışacak Taylor Fritzhala “büyük” kazanmayan dört yarı finalistten sadece biri. Ve daha sonra Jannik Sinnerdünyada bir numara, Novak Djokovicdiğer üçünden on yıl daha fazla olan dörtlüün efsanevi “kıdemli”, Londra çimlerinde tekrar tarih yapmak isteyen.

Alcaraz Fritz'den Önce Üçüncü Final için

Alcaraz ve Fritz arasındaki çatışma, eğer kimlik bilgileri ve arka plan konuşulursa, açık bir favori. 22 yaşındaki İspanyol, Circuit'te 23 ve İngiliz Binbaşı'nda 19 ve 2022 baskısının 16 turundan bir maçı kaybetmediği 19'unda art arda zaferle geliyor. Tarihe Amerikalılara karşı 2-0 gönderin. Ve korktuktan sonra Fabio Fognini İlk çıkışta -İtalyan ırkının son oyununa empoze etmek için beş sete ve dört buçuk saatten fazla ihtiyacı vardı -güven kazandı ve oyunu çok büyüdü.

Carlitosotorite ile yenilmekten kim Cameron NorrieSekizinci yarı finalini bu kategorideki bir turnuvada oynuyor ve kariyerinde oynadığı beşi kazandığı için yenilgisiz olduğu bir finalde altıncı kez almak istiyor. İki Wimbledon kronuna ek olarak, Roland Garros (2024 ve 2025) ve bir ABD Açık (2022).

Ancak, kahramanlara göre, çatışmayı biraz düzleştiren bir faktör var: çim. İlk kez 27 yaşındaki Fritz'in ve geçen yıl New York'ta bir “büyük” nin belirleyici turuna ulaştığı bu yüzeye ilk kez karşılaşacaklar, kariyerinin en iyi tenisini oynuyor.

27 yaşında ve beşinci önceden sınıflandırılan Amerikalı, taçlandırıldıktan sonra Londra'ya geldi Stuttgart Ve Eastbournebu tür mahkemede yılın en çok kazananı (13-1 kayıt) ve karşı zaferle Karen Khachanov Odalarda dokuz iş parçacığına ulaştı. Buna ek olarak, hizmeti, en iyi silahı inatçı: İlk beş turda 95'i bağladı Aslar. Bu nedenle Alcaraz güvenmez.

Fritz, kazanan Stuttgart ve Eastbourne'dan geliyor. Wimbledon'da yapabilir misin? Fotoğraf Reuters/Isabel Infantes

Murcian, “Muhteşem tenis oynuyor. Çim sezonunda çok iyi. Çok düz, çok agresif oynuyor, harika bir hizmet var … ve stili burada çok iyi çalışıyor. Çok zor bir oyun olacak.” Dedi.

“Çeyrek finallerde olduğu gibi aynı seviyede veya daha iyi oynamaya çalışacağım. Son oyunun seviyesini alırsam, seçeneklerim olacak, elbette. Yani bu plan: agresif oynayın ve inisiyatifin taşınmasına izin vermeyin.”

“Roland Garros'ta, tuğla tozunda ve bu turnuvanın toplarıyla oynamayacağı için mutluyum. Bu mutlak bir kabus olur. Çim her şeyle eşleşebilir. Birçok şeyi dengeleyen bir alandır.” Dedi.

“Nasıl oynadığım konusunda çok güveniyorum. İlk iki sette gösterdiğim seviye, ağın diğer tarafında herhangi bir rakibin yapabileceği pek bir şey olmadığını biliyorum.” Dedi.

Bir nesil düellosunda Djokovic'e karşı günahkar

İkincisi Yarı Son kurtulanlar arasında kuşak bir düello olacak Big 3 yirmi yılı aşkın bir süredir teniste hüküm sürdü ve devrenin mevcut dominatörü. Zafer şansının daha dağıtılmış göründüğü ve Djokovic'in planladığı iki eğitimini iptal ettikten sonra bir sorunun açıldığı bir düello.

Djokovic'in Wimbledon'u gergin bırakan Cobolli'ye düştü. Fotoğraf AP/Kin Cheung
Djokovic'in Wimbledon'u gergin bırakan Cobolli'ye düştü. Fotoğraf AP/Kin Cheung

“Kayan ve fark ettim; kas dördüncü sette beni rahatsız ediyordu, gergindi ve sonra kötü şans bana maç noktasında vurdu. Umarım çok ciddi değildir,” dedi onu yenen odaların düellosunda yaşadığı sonbaharda Flavio Cobolli.

Sırp -Olimpiyat altından kimin Paris 2024 (geçen yılki tek kutlaması), sadece kazandı Cenevretuğla tozu hakkında- Londra'da zaten tarih yazdım. Semis, 14. kez “harika” İngilizcede oynayacak ve sahip olduğu mutlak markayı geliştirecek Roger Federer Açık dönemde. Ve 52. vesileyle o turda büyük bir slamda, Amerikalı ile aynı İsa Evert. Ve şimdi bu turnuvada sekizinci unvanına doğru bir adım daha atmaya çalışacak (İsviçre kutsama kaydıyla eşleşecekti) ve 25. büyük slamına doğru. Ancak 38 yaşında, Sinner ile yüzleşmenin onun için bir sermaye zorluğu olacağını biliyor.

“Bu bir gerçek: ben onlardan çok daha yaşlıyım. Ama bu beni ne ölçüde savaşmaya devam edebileceğimi görmeye motive ediyor. Semis de Roland Garros'taki Jannik setlerinde kaybettim. Şimdi başka bir şansım var. Onu yenmek için en iyiye ihtiyacım olacak. Bu yaşta büyük slamların son aşamalarında olabilmem ve daha büyük oyuncuya karşı oynamam … çünkü günahkâr bir şekilde oynayamam … “Henüz bir dizi eleme olmayan dört yarı finalistten sadece biri dedi.

Ayrıca bu ikinci yarıda mahkeme rolünü oynayabilir. Zaten söyledi Nolegünahkar için daha fazla kayırmacılık alabileceğiniz bir yüzey varsa, çimdir. İkisi arasındaki tarihle yansıtılır: İtalyan 5-4 öne geçer (son dört maçta kutlamalarla), ancak Sırp, 2022 çeyrek finallerinde hem de 2023'ün yarısında Wimbledon'da çim üzerinde sadece iki düello kazandı.

Sinner, dirseğe bakmak için özel bir kol ile Shelton'a karşı oynadı. Fotoğraf AP/Kirsty Wigglesworth
Sinner, dirseğe bakmak için özel bir kol ile Shelton'a karşı oynadı. Fotoğraf AP/Kirsty Wigglesworth

“Fethetmediğim ve kazanmadığım yüzeylerde iyi yapmadığım turnuvaları kazanmak istiyorum. Aynı zamanda, bu yüzeyde ne tür bir oyuncu olduğumu anlamaya çalışıyorum. Şimdi çimlerde daha iyi olduğumu düşünüyorum,” dedi, New York 2024'teki kurbanlarından sonra ve son zamanlarda yenisine giden dördüncü finali için dördüncü finali için, 2025'teki son zamanlarda yenilgisinden sonra ve son zamanlarda yenilgisinden sonra.

Dimitrov'a karşı sekizinci düellodan sonra sağ dirseğe dokundu -sorunsuz bir şekilde oynadı, ancak karşı özel bir kılıfla Ben Shelton Çeyreklerde, ben de çok karmaşık bir oyun bekliyorum.

“Novak ve ben birbirimizi iyi tanıyoruz, birçok oyun oynadık. Neyin işe yaradığını ve ne yapmadığımı anlıyoruz. Wimbledon'da asla yenmedim, bu yüzden çok, çok karmaşık bir meydan okuma olacak. Ama son iki yılda birçok şey değişti. Oyunlardan önce daha rahat hissediyorum, ancak çalışmaya devam etmem gerektiğini bilsem de, daha fazla güvenle,” diye tahmin etti.