Enjeksiyonun ardından soruşturma yapılmasını istedi ve sezon başında oynamayacağını söyledi

Leila

Global Mod
Global Mod
Yüksek profilli doping vakaları 2024'te dünya tenisini birkaç kez sarstı. Jannik GünahkarOlumlu sonucunun ekibinin dikkatsizliğinden kaynaklandığını açıkladıktan sonra beraat eden ve tartışmaya dahil olan kişi. Daha sonra aşağıdakilerden biri Iga SwiatekYanlışlıkla yasaklı madde içtiğini kanıtlayan zanlı, bir ay sahalardan uzak kalma cezasına çarptırıldı. Ve şimdi ikili oyuncu Max Purcellşu anki şampiyonu ABD Açık bu uzmanlıkta. Her ne kadar Avustralyalının bir tuhaflığı olsa da: Oyuncuyu uyaran kendisiydi. Uluslararası Tenis Dürüstlük Ajansı kuralları “ihlal ettiğini” iddia etti ve kendisinin ve ITIA'nın kendisinin de güvence verdiği gibi, on bir gün önce yürürlüğe giren geçici uzaklaştırma talebinde bulundu.

“Şu anda çiftlerde dünya 12. numarası olan 26 yaşındaki Purcell, Tenis Anti-Doping Programının yasaklı yöntem kullanımına ilişkin 2.2 maddesini ihlal ettiğini itiraf etti ve 10 Aralık 2024 tarihinde geçici uzaklaştırma talebinde bulundu. Ajans, bu Pazartesi günü yayınlanan kısa bir açıklamada, askıya almanın “12 Aralık 2024'te yürürlüğe girdiğini ve geçici askıya alma altında geçen sürenin gelecekteki yaptırımlara yansıtılacağını” duyurdu.

Bir süre sonra sosyal ağlar aracılığıyla davasıyla ilgili daha fazla ayrıntı açıklayan kişi Avustralyalının kendisiydi.

Purcell, hikayesine şöyle başladı: “ITIA tarafından duyurulduğu gibi, bilmeden izin verilen 100 ml sınırının üzerinde intravenöz vitamin infüzyonu aldığım için geçici uzaklaştırmayı gönüllü olarak kabul ettim.”

“Geçen haftaya kadar bir klinikten aldığım miktarın 100 ml'nin üzerinde olduğunu gösteren tıbbi kayıtlar aldığımda, kliniğin kural ve yöntemlerine uyduğumdan emin olmak için elimden gelen her şeyi yaptığıma tamamen ikna olmuştum. Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA). “Ancak kayıtlar, tıp kliniğine profesyonel bir sporcu olduğumu ve bu dozun altında olmasına ihtiyacım olduğunu söylememe rağmen IV'ün bu sınırı aştığını gösterdi” diye devam etti.

Ve şöyle kapattı: “Bu haber benim için yıkıcıydı çünkü her zaman WADA için her şeyin güvenli olduğundan emin olan bir sporcu olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Bu bilgiyi gönüllü olarak ITIA'ya ilettim ve tüm bunları ortaya koymak için mümkün olduğunca şeffaf davrandım. yakında yamaçlara dönmeyi umuyorum.

Purcell'in durumu, Sinner ve Swiatek'in durumundan farklı olmasının tek nedeni ITIA'ya bildirimde bulunanın kendisi olması değil, bu da hikayenin sonucunda onun lehine olabilir. Bu yıl Avustralya'da kazanan İtalyan sporcunun vakaları Çayırları Temizlemek ve dünyanın bir numarası ve Swiatek, şampiyon Roland GarrosOlimpiyat bronzu Paris 2024 ve sıralamada ikinci sırada (kontrol başarısız olduğunda birinciydi), yasaklı maddelerin tüketimi yer alıyordu. Avustralya'nın yasaklı bir yöntemi kullanması, en azından şu ana kadar açıklanan bilgilerle ihlal teşkil ediyor.

Oceanic'in ihlal ettiğini kabul ettiği 2.2. madde bir tür ihlalden söz ediyor “Kimyasal ve fiziksel manipülasyon”daha spesifik olarak “Hastane tedavisi, cerrahi müdahale veya klinik teşhis araştırmaları sırasında yasal olarak yapılanlar hariç olmak üzere, 12 saatlik süre içinde toplam 100 ml'den fazla intravenöz infüzyon ve/veya enjeksiyon.”

Daha fazla ayrıntı öğrenmek için ITIA'nın araştırmasını yürütmesini beklememiz gerekecek – örneğin, bu yolla aldığı “vitaminlerin” yasal Dopingle Mücadele Programı için – ve Purcell'e verilecek nihai cezanın ne olacağı.

Purcell ve Thompson, Wimbledon finalini kaybettikten sonra ABD Açık'ı kazandı. Fotoğraf @ATPTour

Avustralyalı, ülkesinde sezonu açacak olan turneyi mutlaka kaçıracak. Birleşik Kupa Bu Cuma ve 12-26 Ocak tarihleri arasında takvimdeki ilk Grand Slam ile sona erecek.

Purcell, bu yıl, bu uzmanlık alanında dünya üçüncüsü olan vatandaşı Jordan Thompson ile dört çift kupa kaldırdı. İkili kutlama yaptı dallas, Los Cabos, Houston ve ABD AçıkMax'in ikinci Binbaşısı Wimbledon 2022. Ayrıca finalde oynadı Tüm İngiltere.

Bireysel sıralamada 105. sırada yer alan Sidneyli oyuncu, kariyerinin ilk tekler finalinde de oynadı. Çimlerin üzerindeydi Eastbournesıralama turlarında başladı ve sonunda şampiyonluğu Amerikalı Taylor Fritz'e kaptırdı.