“Farklı, yakın, Arjantinli Papa …”

Leila

Global Mod
Global Mod
Açık kalp. Ölümünden saatler sonra Papa Francis88 yaşında, Vatikan'da, Lionel Messi Sosyal ağlarında ilk kez bir araya geldikleri günün bir fotoğrafı eşliğinde somut, basit bir mesaj bıraktı.

“Farklı, yakın, Arjantinli Papa … Qepd Papa Francis. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirdiğiniz için teşekkür ederim. Seni özleyeceğiz,” diye yazdı Messi Instagram'da Yüce Pontiff'e veda etmek için.

Leo, 2013 yılında Francisco ile bir araya geldi, Arjantin milli takımı ve İtalya'nın Scholas tarafından organize edilen bir dostça karşılaştığı ve oynamadan önce Holy Se'yi ziyaret ettiler.

“Özel bir gün oldu. Papa'yı görmekten gurur duyuyorum, aynı zamanda Arjantinli olduğu için. Futbol beni en inanılmaz yerlerde tüm dünyaya götürdü, ancak bugünkü özel, unutulmaz bir gün oldu,” dedi Messi o zamanlar.

Bu vesileyle, Papa'nın çok ustaca bir genel yorumu vardı. “İtalyan heyetinin üyelerinin nasıl davrandığını gördünüz ve Arjantinlerin yaptığı gibi … Bazılarının itaatkar olduğunu ve diğerlerinin düzensiz ve desprolijos ve desprolijos (Arjantinler) olduğunu gördüler. Ben onlardan biriyim; şimdi nereden geldiğimi biliyorlar, benden baktığımlara, protokolden çıktığımda neden olduklarını söylüyorum.

O zaman, Salvados'ta (bir İspanyol programı) Francisco'ya soruldu: “İkisini biliyor musunuz, Messi'nin Tanrı olduğunu söylemek kutsal mı?” Papa, “Teoride, bu bir kutsallık. Bunu söyleyemezsin ve sanmıyorum. Sence,” dedi Papa. “Yapıyorum,” dedi gazeteci.

“Hayır. İnsanlar Tanrı diyor, sana tapıyorum … ibadet ediyorum, sadece Tanrı'ya. Onlar insanların ifadeleri: 'Bu, mahkemedeki topu olan bir tanrı.' Onlar kendilerini ifade etmenin popüler yolları, “derhal şöyle dedi:” Elbette onun futbol oynadığını görmek güzel, ama o Tanrı değil. “

2023'te bir futbol konuşmasında Pelé'yi yurttaşları Lionel Messi ve Diego Armando Maradona'ya yerleştirdi.

“Messi mi yoksa Maradona mı?” Diye sordu bir RAI gazetecisi.

“Üçüncüsü koydum,” diye şaşırttı Francisco. “Pelé. En çok takip eden üç kişi onlar,” diye ekledi Pontiff, ikna etti. Seçim, sporda haklı olmasına rağmen, 'Diego'yu bir tanrı olarak gören Arjantinler için tartışmalardan daha fazlasıydı. “Maradona harika, ama bir adam olarak başarısız oldu,” diye devam etti Francisco.

“Zavallar onu övenlerle kaydı, ama ona yardım etmediler. Ponticate'in ilk yılında beni görmeye geldi. Ve sonra sona erdi. Meraklı, birçok sporcu kötü bir şekilde sona erdi …” dedi.

Ve Leo Messi'yi övdü: “Çok haklı. Bir adam. Ama bu üçten benim için büyük Lord pelé. Bir kalbi olan … onunla konuştum. Buenos Aires'e gittiğinde onu bir uçakta bulduğumda. Konuşmuştuk. Böyle büyük bir insanlığın bir adamı … ama üçü büyük.”