Franco Colapinto acının içinden geçmesine izin verdi ve bir Cumartesi günü çifte meydan okumayla yeniden parıldamaya başladı.

Leila

Global Mod
Global Mod
Sonunda gülümseme ortaya çıkıyor. Formula 1 aracından yeni indiyseniz ve etrafınızda duyabildiğiniz tek şey adınızı bağıran insanlarsa nasıl gülümsemezsiniz? En büyük üzüntülerden biriyle başlayan bir haftasonunda kendinize nasıl biraz neşe vermezsiniz? En pahalı biletlerden birini ödeyen ya da padoktan geçişini görmek için davet alan ayrıcalıklı taraftarların sevgisine kendini nasıl kaptırmazdı? Cuma günü burada, San Pablo'daki José Carlos Pace Autodrome'a vardığında, üzgün bir halde ve sadece F1 kanalının resmi yayınında konuştuğunda hissettiği acı geride kalmıştı; bu onun mecbur olduğu bir şeydi. sürücü olarak yap. “Beni gülümsettiler ve… -Sprint Yarışında 12. olduktan sonra sayılır ve basın ağılının hemen üzerinde bulunan padok kulübündeki halkı patlatır- Teşekkür ederim”.

Perşembe günü olduğu gibi Franco, kız kardeşi Martina, menajeri María Catarineu ve psikoloğu Gustavo Ruiz'le birlikte Interlagos'a 8.15 erken geldi, ancak Williams'ın önceki gün ihtiyaç duyduğu kişisel koruyucu kalkanı yoktu. Aceleyle cep telefonunu düşüren bir hayran bile arabaya binmeden imzasını almayı başardı. misafirperverlik İngiliz ekibinin, Bu cumartesi görünüşünü değiştiren kişi: Bir oyun parkı kuruldu, kapısına güvenlik personeli yerleştirildi ve meraklı bakışları veya fotoğraf ve videoları önlemek için pencereler buzlandı. içeride olup bitenlerden.

“Dün çok zor bir gündü. Oldukça üzgündüm. Bugün çok daha iyiyim, moralim yüksek, birçok insan beni destekliyor ve bu bana biraz enerji veriyor. Bütün bunların başıma gelmesi çok yazık. Bu hafta sonu bana çünkü gerçekten eğlenmek istedim ama bu bana pahalıya mal oldu”21 yaşındaki pilot şunları söyledi: Perşembe gecesi babasının dedesi Leonidas'ınBahía Blanca'da ölmüştü.

Günün ilk etkinliği olan 24 turluk yarışta, Colapinto 14. sıradan başladı ancak ilk turda Valtteri Bottas ile göğüs göğüse mücadele edip Lewis Hamilton'ı geçtikten sonra bir sıra yükseldi.daha önce ona bunu yapmasını tavsiye eden “elimden gelen her şey” 2025'e yer ayırdığınız için.

Bu arada, ilerideki çatışmalar şu şikayetleri içeriyordu: Lando Norris McLaren takım patronu Andrea Stella'ya bunu emretmesi için Oscar Piastri -O poleman arasında mini sınıflandırma– Bırakın geçsin ve Max Verstappen üçüncülük mücadelesinde Charles Leclerc'e yaklaşıyordu. “Burada ne yaptığımdan emin değilim, bunu dün gece konuştuğumuzu sanıyordum.”Üç kez Hollanda şampiyonuyla şampiyonluk için mücadele eden Britanyalı, 45 puan uzakta olduğunu iddia etti.

Bu kavgalar kamuoyunun ilgisini çekmesine rağmen Arjantinliler olup biteni daha da geriden takip etti. Albon 9. turda onda bir daha hızlı dönüş yapan ve DRS ile yarım saniye geride olan Colapinto'nun hemen önünde 12. sıraya geriledi. Tam önlerinde, Çek Perez – Red Bull'da Franco'nun yerini alacak kişi olarak gösterildi – puanlara ulaşana kadar pozisyonlar kazandı, yerini aldı Liam LawsonMeksika'da kiminle savaştığı.

Norris, DRS olmadan Leclerc'in ona yaklaşması nedeniyle geçiş yaptığını iddia etmeye devam ederken, Colapinto, bitime on tur kala kendisini Hamilton'a karşı savundu. “Son tura kadar bu konumlarımızı koruyabilirsek mutlu oluruz”McLaren'da giderek ısınan radyo iletişiminde bunu açıkladılar. “Lando yaklaşırsa işini onun için fazla zorlaştırmayın”diye eklediler.

19. turda, Verstappen'in Leclerc'i geçerek seyircilerden ayakta alkışlamasının hemen ardından, Colapinto Hamilton'la pozisyonunu kaybetti. Sonra beklenmedik bir şey oldu: Hulkenberg'in Haas'ıPozisyon kaybeden Franco'nun hemen önünde duman çıkmaya başladı; Franco, 10. virajın çıkışında arabanın hareketsiz kalması nedeniyle hakemler sarı bayrağı kaldırmadan önce onu geçme fırsatını değerlendirdi.

Ancak yarıştan sonra FIA, Piastri'ye saldırmak için sarı bayraktan sonra delta süresine uymadığı için Verstappen'e 5 saniye ceza aldığı gerekçesiyle yaptırım açıkladı. Böylece Hollandalı dördüncü sıraya gerilerken, Leclerc de podyumda üçüncü sıraya yerleşti. Buna ek olarak, dünya şampiyonu süper lisansından bir puan aldı (bu yıl olası 12 üzerinden 7 puan aldı) ve Red Bull'unun motorunu değiştirdiği için onu 5 sıra geriye gitmeye zorlayacak bir cezayı zaten taşıyordu. bu pazar günkü yarış.

Güvenlik aracının stratejiyi karmaşık hale getirme riskiyle birlikte, McLaren, Norris'in ilk sprint yarışını kazanabilmesi için pozisyon değişikliği emrini verdi. Colapinto ise son turda yeşil bayrağın avantajını kullanarak Bearman'ı geçip 12. sırada bitirdi. “Beni bu kadar desteklemeye gelen tüm hayranlarıma teşekkür ederim, çok baskı yapıyorlar, bu çok hoş bir şey. Bu çılgınca, çılgınlar, aptallar. Geldiğiniz için teşekkür ederim, aldığım destek çok önemli.” güzel. Onlar sayesinde buradayım, o yüzden teşekkür ederim, sen her yerdesin”Arjantinli mutluydu ve saat 15:00'te son maçına çıkacaktı.