Gerçek bir fotoğraf, bir yapay zeka yarışmasında iki ödül aldı. İşte iç hikaye.

Farrah

New member
Miles Astray, seyahat ederken dünya hakkında yazan ve fotoğraflarını çeken multidisipliner bir sanatçıdır. 1839 Ödülleri fotoğraf yarışmasının yapay zeka kategorisinde eser göndermesi için davet edildiğinde bir açıklama yapmaya karar verdi.

“Son birkaç yılda insanların yapay zeka sanatını gerçek fotoğraf yarışmalarına soktuğu birkaç örnek görmüştüm; bunların en önemlisi geçen yıl Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde, bir AI fotoğrafı orada yaratıcı kategoriyi kazandı. Astray, Haberler'e şöyle konuştu: Neden bu hikayeyi tersine çevirip yapay zeka yarışmasına gerçek bir fotoğrafla katılmayalım ki?” diye düşündüm.

Bu Astray'in (çok gerçek) fotoğrafı:

Miles Astray'in “FLAMINGONE” başlıklı bu flamingo fotoğrafı, bir yarışmanın yapay zeka kategorisine girdikten sonra iki ödül kazandı; ancak bu gerçek bir fotoğraf.


Kilometrelerce Yoldan Çıkma



“FLAMINGONE” başlıklı fotoğraf, 2022 yılında Aruba'ya yapılan bir gezi sırasında çekildi. Fotoğrafta, büyük kuşu neredeyse başsız gösterecek şekilde karnını kaşıyan bir flamingo tasvir ediliyor. Görüntü o kadar çarpıcıydı ki yapay zeka kategorisinde hem üçüncü sırayı hem de Halkın Oyu Ödülü'nü kazandı. Yapay zeka yaratımları.


Creative Resource Collective'in yöneticisi ve kurucu ortağı Lily Fierman, “Miles'ın görüntüsü yapay zeka tarafından yaratılmış gibi hissettirecek kadar gerçeküstüydü, bu da size yapay zekanın ne yaptığı ve ne tür görüntüler beklediğimiz hakkında bir fikir veriyor” dedi. Haberler'e göre 1839 Ödülleri'ni yönetiyor.

Yapay zeka sanatı genellikle kullanıcı tarafından verilen bir metin açıklamasını veya istemini yorumlayan bir yazılım tarafından oluşturulur. Yazılım, piksel piksel dijital görüntüler oluşturmak için binlerce ila milyonlarca referans görüntüden yararlanıyor. Giderek daha gerçekçi olmasına rağmen, yapay zeka tarafından oluşturulan birçok görüntü hala incelikli bir “esrarengiz vadi” kalitesine sahip ve insan gözüne pek de doğru gelmiyor.

Astray, “Burada yapay zekanın üretemeyeceği insani ve duygusal bir kalitenin olduğunu göstermek istedim” dedi. “Sonuçta bu resmin sadece jüri tarafından değil aynı zamanda halk oylamasıyla da seçilmiş olması bunu kanıtladı ve bundan çok mutluyum.”

Astray, 11 Haziran'da kazandığını duyduktan sonra yarışma organizatörlerine sunumunun gerçek bir fotoğraf olduğunu bildirdi. Ertesi gün yarışmadan diskalifiye edildi. Ancak jüri üyeleri ve yarışma organizatörleri Astray'in mesajını takdir ettiklerini belirttiler.

Fierman, “Birisinin yapay zekaya olmayan bir görüntüyü yapay zekaya girmeye çalışmasını asla beklemiyorduk. Bence durumun her zaman tam tersi olduğu yönünde bir varsayım var” dedi. “Herhangi biri kandırılabilir bu tür şeylerde gerçekçi olalım. Ama aynı zamanda en önemlisi, günün sonunda Miles'ın ifadesine katılıyoruz. Kazanması ve bunun organik bir şekilde gerçekleşmesi, herkese doğanın ve fotoğrafçının dünyamızda önemli yerlere sahip olduğu ve bunun bilgisayarların veya yapay zekanın kopyalayabileceği bir şey olmadığı konusunda bir umut mesajı veriyor.”

Fotoğraf yarışmasında, fotoğrafik galibiyete yanıt olarak, “Yalnızca yapay zeka tarafından oluşturulan görsellerin yapay zeka kategorisine gönderilebileceği” notu eklendi.

Diskalifiye edilmesinden etkilenmeyen Astray, yapay zeka tarafından üretilen sanatın sanata dönüşeceği bir zamanın yakında gelebileceğini kabul ediyor. neredeyse aynı gerçek fotoğraflara: “Gerçek fotoğrafa benzeyen, ayırt edilemeyen bazı fotoğrafların olduğu noktaya geldi. Yani teknoloji var ve bu ortadan kaybolmayacak.”

Ancak sanatçıların geleceği için hala umut olduğunu söyledi. yapay zeka çağı: “Gerçek fotoğrafçıların ve diğer içerik oluşturucuların her zaman bir yeri olacaktır.”


Yapay Zeka: Yapay Zeka


Daha

Daha