“Girişi vardı, geleceği aldılar”

Leila

Global Mod
Global Mod
Dün Santiago, Şili'nin anıtsal stadyumunun eteklerinde bir polis piyade arabası tarafından vurulduktan sonra ölen 18 yaşındaki kız kardeşi Bárbara Pérez, ailesi için yasal yardım istedi ve kız kardeşi ve kurbanları için adalet istedi.

Trajedi, stadyumun yakınlarındaki bazı ayaklanmalarda meydana geldi. Colo Colo Ve Kuvvet tarafından Copa Libertadores Ve nerede, polise göre, Birkaç hayran biletsiz standlara girmeye çalıştıerişimlerde çığ neden oldu.

Video

Bu, Santiago de Şili Anıtsal Stadyumu'nun eteklerindeki olayların kaotik anıydı

Pérez, kız kardeşinin iki arkadaşı ile stadyuma girmeye çalıştığını söyledi. “Kartıyla elle giriş ile geldi. Dedikleri gibi zorlanmayacaklardı” dedi. “Biletleri vardı ve Carabineros onları suçladı ve vurdu

“Nicolás, arkadaşı, onu kurtarmak için onu yakaladı, ama araba ona adım attı,” dedi gözyaşlarına boğuldu. Kurbanın “hayati işaretler olmadan” hastaneye geldiğini ve göz yaşartıcı gaz fırlatma kullanan bir araç olan sürücünün asla ortaya çıkmadığını da sözlerine ekledi. “Onun üzerinde koşan karabino hiç buraya gelmedi. Benimle konuşma nezaketine sahip olan tek kişi onu getiren kişidi, “açıkladı.” Aralarında çocuklar olsaydı, nasıl durabilir, durabilirdi? Bu bana öfkeye, hayal kırıklığına neden oluyor. Bu benim kız kardeşimdi. “

“Ben ezildim. Daha fazla ayrıntı vermeyeceğim çünkü çok zor,” diğer iki çocuğun “ilan etmek için alındığını da ekledi. Sebepsizce onları tutuklamak istediler.” Pérez ayrıca kurbanları suçlayan Carabineros'un gerçeklerinin versiyonunu da sorguladı. “Carabineros onları kazayı kışkırtmakla suçladı, ama sadece stadyuma herkes gibi girmeye çalıştılar. Onlara suçlu olarak davrandılar.”

Bárbara ailesi için adalet istedi ve resmi bir şikayette bulunmak için yasal yardım istedi. “Biz işçiyiz, kaynağımız yok. Dava açmak için yardıma ihtiyacım var” dedi. “Bu böyle kalmayacak. Annem yok edildi; geleceği kız kardeşimden aldılar. Sessizdi, bozukluk yaratmadı. Her zaman hayranıydı. İyi vakit geçirmek için stadyuma gitti. Şimdi sadece adalet soruyor. Bu tekrarlanamaz

İsyanların ikinci ölümcül kurbanı, savcının açıklamalarına göre 13 yıllık bir kişiydi. Francisco Moralesbir çit tarafından ezilmiş olurdu. “Yaklaşık 18: 30'da bir grup konu Alba House'a – Colo Colo mülküne – girmeye ve daha sonra anıtsal stadyuma girmeye çalışır. Bu bağlamda, kamu düzeni kontrol personeli, esas olarak bu insanların giremeyeceği hedefle farklı manevralar gerçekleştirir. Bir çitin düşüşünü ima eden bir izdiham var ve şu anda ölüme bir polis arabası katılırsa araştırılıyor. Şu anda bilinen şey, barlardan birinin bu iki genci daha fazla ağırlık, farklı nedenlere atfedilebilecek bir ağırlık ile ezmesidir. Sonunda, bu gençlerin ölümünün nedeni hangisi olduğunu belirlemek için olası bir çalışma hipotezi olarak araştırılıyor”, Açıkladı.

Conmebol, Colo Colo ve Fortaleza Esporte Clude arasındaki maçın başlamasından önce anıtsal stadyumun yakınındaki iki taraftarın ölümünü derinlemesine çekiyor.

En içten başsağlığı diliyoruz ailelerine ve sevdiklerine.

Biz eşlik ediyoruz …

– conmebol.com (@conmebol) 11 Nisan 2025
“Conmebol, Colo Colo ve Fortaleza Esporta Clune arasındaki maçın başlamasından önce anıtsal stadyumun yakınındaki iki taraftarın ölümünü derinden ağıt yakıyor. En samimi başsağlığı diliyoruz. Bu zor anda eşlik ediyoruz.“Conmebol ilk başta dedi.

Dakikalar sonra ve taraftarların mahkemeye girişinden bir saat sonra, Copa Libertadores'in resmi X hesabı partinin devam etmeyeceğini doğruladı.

Colo-Colo ve Fortaleza arasında iptal edilen parti pic.twitter.com/ffbtabcqxk

– Conmebol Libertadores (@Libertadores) 11 Nisan 2025