IBM, ABD Üretimi, Araştırma için 150 milyar dolarlık yatırım duyurdu

Farrah

New member
IBM Pazartesi günü, ABD üretimine “ekonomiyi beslemek” için 150 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Yatırım, bilgi işlem devinin ABD'deki ana çerçevesini ve kuantum bilgisayarlarını üretmeye devam etmesine izin vermek için araştırma ve geliştirmeye doğru gidecek 30 milyar dolardan fazla içerecek.

Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Teknoloji sadece geleceği inşa etmekle kalmıyor, aynı zamanda tanımlıyor,” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “114 yıl önce kuruluşumuzdan bu yana Amerikan işlerine ve üretimine odaklandık ve bu yatırım ve üretim taahhüdü ile IBM'in dünyanın en gelişmiş bilgi işlem ve AI yeteneklerinin merkez üssü olmasını sağlıyoruz.”

IBM'nin ana çerçeveleri New York, Poughkeepsie'de üretilmiştir.

Yatırım, Başkan Trump'ın teşvik etmeyi amaçlayan kapsamlı bir tarife rejimi uygularken geliyor şirketler üretimlerini genişletecek ABD'de genişleme sözü veren tüm şirketler, tarifeleri doğrudan motive edici bir faktör olarak göstermese de, Beyaz Saray kazanma gibi kurumsal taahhütleri yerine getirmiş olsa da, ABD'de ayak izi.

Örneğin Mart ayında Beyaz Saray, Johnson & Johnson'ın ABD imalatına 55 milyar dolar yatırım yapma planını kutladı ve web sitesinde yaptığı açıklamada, “Başkan Donald J. Trump'ın Amerikan imalat hakimiyeti arayışında büyük bir zafer” olarak adlandırdı.

Teknoloji liderleri Apple ve Nvidia da ABD üretim yeteneklerini genişletmek için önemli taahhütler açıkladı. İPhone üreticisi, Şubat ayında ABD üretim tesislerini büyütmek ve Arizona, California, Iowa, Michigan, Nevada, Kuzey Carolina, Oregon, Teksas ve Washington'daki bitkilerinde artan işlere 500 milyar dolardan fazla harcama yapmayı taahhüt ettiğini söyledi.

Apple ayrıca Houston'da şirketin yapay zekası Apple Intelligence'ı güçlendiren sunucular oluşturacak 250.000 metrekarelik bir fabrika kurmayı planlıyor.

Amerikalı çip üreticisi Nvidia, Nisan ayında ABD'deki yonga ve AI süper bilgisayar üretmeye başlayacağını söyledi.

Haberler'ten daha fazlası

Megan Cerullo

Megan Cerullo, küçük işletmeler, işyeri, sağlık hizmetleri, tüketici harcamaları ve kişisel finans konularını kapsayan CBS Moneywatch için New York merkezli bir muhabirdir. Raporunu tartışmak için düzenli olarak Haberler 7/24 görünür.