Kıdemli PGA şampiyonasını kazandı, iki haftada ikinci büyük majör

Leila

Global Mod
Global Mod
Ángel Cabrera başka bir tarihsel performans imzaladı PGA Şampiyonlar Turu50 yıllık golften büyük oyuncular için devre. Cordoba Kıdemli PGA ŞampiyonasıBethesda, Maryland'de oynanan sezonun ikinci majör, bu Pazar günü 69 darbe (üç üç mahkeme altında) ile tamamlanırken ve 280 kart (-8) ile biten, Danca'dan daha az bir etki Thomas Bjorn Ve İrlandalılar Padraig Harrington. Böylece, birincisini yetiştirdikten sadece altı gün sonra, ikinci “büyük” kupasını kıdemli olarak başardı. Bölgeler Geleneği Birmingham'da oynandı ve geçen Pazartesi yağmur gecikmesi nedeniyle sona erdi. Onun için yeni bir zevkti Ördekbu da sporun, Ocak 2021 ile Ağustos 2023 arasında hapsedilen 32 ay geçirdikten sonra, cinsiyet şiddeti için bir cezayı yerine getirdikten sonra yarışmaya geri döndüğünde verdiği ikinci fırsattan tam olarak yararlanıyor.

Son beş takvim randevusundan üçüne dayatılan 55 yaşındaki Cordoba, “Bu sezon arka arkaya iki turnuva ve toplam üç tane kazanmaktan son derece mutluyum. Özellikle son yıllarda gerçekleştiğim her şeyden sonra çok mutluyum.”

Nisan başında kazanmıştı James Hardie Pro Football Hall of Fame InvitationalBoca Mouse'da, Kıdemli Turdaki kişisel rekorunu açtı.

Maryland Field'daki kutlama, aynı, önceki ikisinden daha tatlı bir tada sahipti. 540 bin dolarlık çantaya ek olarak (bir haftada yaklaşık 1.300.000'e kadar olan kârını alan) Cordoba da özel bir ödül aldı: PGA ŞampiyonasıGolf dünyasındaki en önemli dört etkinlikten biri. Ve için sınıflandırdığı sıralamanın ikinci adımına tırmanmasına izin verdi. Charles Schwab Cup ParaSezon End olayı FedEx Kupası ki PGA Turu.

Cabrera son gün dört liderden biri olarak geldi, Cumartesi turundan sonra Güney Afrikalı ile paylaştığı bir pozisyon Retief KuyseniAmerikalı Jason Caron ve İngilizce Phillip Archer. Ama ilk beş deliğe iki bogey ve bir kuş ekledi, ucundan indi ve onunla arkadan savaşmak zorunda kaldı. Çünkü ondan bir süre önce ona giden Harrington'un üstünde, altıncı tamamladıktan sonra turda -3 oldu ve ilk sırada mücadelede her şeye girmişti.

Altı günde iki ana dal
🏆
🏆

Geçen hafta Pazartesi bittikten sonra Ángel Cabrera yine Victorus!
@Seniorpgacamp pic.twitter.com/6vjhxugdoa

– PGA Tour Champions (@championstour) 25 Mayıs 2025
Yorulmaz, Ördek Beş yıllık deliğe bir kartalla masaya yerleşti ve sekizinci sırada İrlandalı ile zirveye bağlı olmak için yeni bir kuş atıldı. Ve 15'ini başka bir kuşla tamamladıktan sonra ilk pozisyonu devraldı, aynı zamanda Harrington'un bu bayrağa çift bir bogey eklemesinden yararlandı.

Harrington, “Tüm hayatım boyunca güven ve kibirle ilgili bir sorun yaşadım. 15'in tee'si çok basit bir çıkış darbeydi, ama panikledim ve harika bir kancaya çarptım.” Dedi. Cabrera, “Hole 11'deyken Padraig'in çifte bir bogey yaptığını gördüm, bu yüzden düşündüm, bu benim şansım.” Dedi.

Arjantin, neredeyse sigortalı unvanla son deliğe geldi. Topu yüksek meralar alanına attıktan sonra kurtarmak zorunda kaldı ve sonra torkla karıştırıldı. Ancak yeni kutsamanını mühürleyen bir bogey ile kapatmayı başardı.

Cabrera kutlaması, bazı rakiplerinin palmraé'lerini incelerken daha fazla boyutu üstlenir. Cordoba'nın kendisi Cumartesi günü şöyle demişti: “Orada olan insanlar çok fazla deneyime sahip insanlar. Birçoğu birçok bölümde ve bu gösteriyor.”

Tıpkı iki “harika fethetmeyi bildiği gibi, ABD Açık 2007 ve Augusta 2009 Massersayrıca yeni meslektaşlarının birçoğu Gaziler Devresine ulaşmadan önce bu kategoride kazandı. Örneğin 53 yaşındaki Harrington, İngiliz Açık 2007 ve 2008'de ve PGA Şampiyonası O geçen yıl. Goose, 56 ve dün dördüncü olan ABD, 2001 ve 2004 yılının açıkını kazandı. Fijiano Vijay Singh62 ve sekizinci olan, 1998 ve 2004 yıllarında 2000 yüksek lisansını ve PGA Şampiyonasını fethetti. Stewart Cink (52), dördüncü pozisyonda sona eren bir diğeri, 2009 yılında İngiliz majörünü kazandı; Norirendés Darren Clarke (56), 2011'de aynı “büyük” olarak sona eren 11; Ve Justin Leonard (52 ve ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nden) 1997'de kutlandı.

Tatlı tatlı zafer
🏆
#Srpgachamp pic.twitter.com/9ze1mnqw5d

– Kıdemli PGA şampiyonu (@Seniorpgachamp) 25 Mayıs 2025
Cabrera geçen Pazartesi olmuştu. Ana Şampiyonlar turunda. Ve şimdi hasatını o kategoride genişletti, aynı zamanda taçlandırılmayı başardıkları Roberto de Vicenzoki kutlandı Kıdemli PGA Şampiyonası 1974 ve ABD Açık kıdemli 1980 ve Eduardo Romero2006 yılında geleneğe ve 2008'de ABD Açık'ta taçlandırıldı.

O Ördek İki buçuk yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yeni bir yarışın tadını çıkarıyor. Ocak 2001'de Rio de Janeiro'da bir kaçak olarak tutuklanan iki eski ortak tarafından cinsiyet şiddeti nedeniyle kınandı ve mahkumiyetin üçte ikisine hizmet ettikten sonra 4 Ağustos 2023'te son zamanlarda geri kazanıldı.

Aynı yılın Aralık ayında, PGA Turu tarafından düzenlenen turnuvaları tekrar oynamaya yetkilendirildi ve geçen yıl Haziran ayında, ABD için vizeden sonra Şampiyonlar Turu'na katıldı. Bu yıl, daha fazla rekabet ritmi ve devredeki en “genç” olanlardan biri olmasından yararlanarak, büyük kahramanlardan biri haline geldi. Ve şimdi aynı hafta iki Grand Slam'ı fetheterek tarih yazdı.