Maravilla Martínez ikinci hayatının tadını çıkarıyor ve attığı goller ve daha fazla gol sayesinde Racing'in Copa Sudamericana şampiyonu olmasına öncül

Leila

Global Mod
Global Mod
Adrián Emmanuel Martínez, golcüsü Yarışma tarihi kutsama töreninde Güney Amerika Kupası32 yaşındadır. Tabii ki genç. Ancak o zaten ikinci hayatını yaşıyor. İlkinde atık toplayıcı olarak çalıştı ve bir gecede dünyası başına yıkılana kadar ilerlemek için mücadele etti. Birincisi, birkaç kan damarının kesilmesi ve işini kaybetmesi nedeniyle bir elinin ciddi şekilde tehlikeye girmesine neden olan bir araba kazası; Ardından, haksız yere Campana'nın 21 Nolu Cezaevi Biriminde hapsedilmesine yol açan kafa karıştırıcı bir olay.

“Kardeşim dört el ateş edildi ve mahalle halkı saldırganların evini ateşe verdi. Onun için beni ve ailemin diğer üyelerini hapse attılar. Beni suçluluktan ve suçlamadan kurtarmaya karar verene kadar altı ay boyunca kilit altında tutulduk.” 2016 yılında Clarín ile yaptığı röportajda bunu söyledi.

İkinci hayatı bir futbolcunun hayatıdır. Ayrıca savaşmak zorunda kaldı, çok fazla fedakarlık yaptı ve sonunda ödülü buldu. Hapishaneden çıktıktan haftalar sonra bir arkadaşı ona sınava girmesini önerdi. Birleşik Savunucuları Zarate'den. “Primera B Metropolitana ve C takımlarına karşı birkaç hazırlık maçında gol attım ve kaldım, ancak kulüp bana maaş değil sadece yol masraflarını ödeyeceği için arkadaşım bana maddi olarak yardım etti.” saydı.

İşte böyle başladı. 2015'in başıydı. Neredeyse on yıl önce çok az kişi, henüz lakaplı olmayan bu forvetin Merak etmek Dünya boks şampiyonu tarafından Güney Amerika'nın en öldürücü boksörlerinden biri olacaktı.

Maçın 29. dakikasında yerine şu isim geldi: Roger Martinez, son oyunda tarih yazan, yedek kulübesinden kutsamayı bitkin bir şekilde gören kişi. “Finale ulaştığımızda hikayemi anlatmak için bir kiliseye gittim ve Tanrı'nın bizi kutsayacağını, şampiyon olacağımızı söyledim. Çoğu kişi mufa diyor ama iman da öyledir, sanki görmüş gibi önceden konuşuruz” diye konuştu. “Ben çok mutluyum. Henüz düşmedik. “Yaşadığımız çok güzel bir şey, yıllar sonra şampiyonluk kazanmak bir lütuf.” Akademi'nin bir önceki uluslararası şampiyonluğu olan 1988 Güney Amerika Süper Kupası'ndan bu yana geçen 36 yıla atıfta bulunarak ekledi.

Defensores Unidos'ta başladıktan sonra bir sıçrama yaptı. Atlantadaha sonra tişörtlerini giydi Sol de América, Libertad ve Cerro Porteño, ve ayrıca oynadım Coritiba Brezilya. Ama içindeydi Enstitü Primera'ya terfide önemli bir rol oynayan Córdoba'nın büyülediği yer Gustavo Kostas. Ve koçun iddiası karşılığını verdi.

Martínez dün Sudamericana'da onuncu golünü attı ve turnuvanın en skorer ismi Cortinhians'tan Yuri Alberto'ya ulaştı. Grup aşamasında altı gol attı, ikisi Huachipato'ya karşı 16 maçlık turda, biri çeyrek finalde Athletico Paranaense'ye ve biri de finalde Cruzeiro'ya karşı. Hepsi bu değil. Bu yıl şu ana kadar 29 bağırışa ulaştı ve 1934'te kulübün profesyonellik rekorunu kıran Evaristo Barrera'nın 34'ünün beş gerisinde kaldı.

Futbolcuların büyük çoğunluğu kolektif başarıları bireysel başarılara tercih ediyorsa Maravilla aynı fikirde değil. Her şeyi düşün. Ve Racing bundan hoşlanıyor.