Meta, DEI'den geri adım atmak için McDonald's, Walmart ve diğer büyük şirketlere katılarak çeşitlilik programlarını sonlandırıyor

Farrah

New member
DEI'nin işletmeler ve eğitim üzerindeki etkisine bir bakış

DEI'nin işletmeler ve eğitim üzerindeki etkisine bir bakış

06:51

Meta, temel çeşitlilik, eşitlik ve katılım programlarına son vererek diğer kurumsal devlere katılıyor Ford, McDonald's Ve Walmart DEI girişimlerinin fişini çekti.

Meta'nın bu hareketi, teknoloji şirketinin Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarındaki içeriklerin üçüncü taraflarca doğrulanmasını durduracağını açıklamasından üç gün sonra geldi. Axios, Meta'nın, tedarikçilerin işe alınması, eğitilmesi ve seçilmesine yönelik DEI programlarını şirket içi bir çalışan notuna dayanarak sonlandırdığını bildiren ilk kişi oldu.

Bir Meta sözcüsü Haberler'e DEI çabalarını ortadan kaldırdığını doğruladı.

Meta'nın “Topluluk Notları”na geçişi ve bunun sonuçları

06:04

Meta'nın insan kaynaklarından sorumlu başkan yardımcısı Janelle Gale, politika değişikliğini açıklarken “Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çeşitlilik, eşitlik ve katılım çabalarını çevreleyen yasal ve politika ortamının değiştiğini” söyledi.

Meta ve diğerlerinin DEI politikalarından geri adım atması, 2023 Yüksek Mahkeme kararının ardından geldi olumlu eylemi yasaklamak üniversiteye kabullerde ve muhafazakar siyasi aktivistlerin baskısında. DEI programlarını gevşetecek diğer büyük şirketler arasında motosiklet üreticisi Harley-Davidson, donanım zinciri Lowe's ve tarım ekipmanı üreticileri John Deere ve aktör Supply yer alıyor.

Yakın zamanda DEI'den uzaklaşma, Başkan seçilen Donald Trump'ın şaşırtıcı siyasi geri dönüşüyle aynı zamana denk geldi.

Kurumsal liderlik ve kültüre odaklanan Birleşik Krallık merkezli bir danışmanlık firması olan Arrival'ın kurucu ortağı Daniel Snell, “Birçok küresel işletme, henüz yapmamış olsalar bile, sonunda DEI gündemini sonlandırmak için Trump'ın ikinci başkanlığını kullanacak.” , Haberler'a bir e-postada söyledi. “Trump'ın gözüne girmeye çalışanlar bunu açıkça yapıyor, diğer örgütler ise, herhangi bir potansiyel kamuoyu tepkisine veya tepkisine maruz kalmak istemeyenler, bunu sessizce ve zamanla yapacaklar.”

Mahkemelerde ve sosyal medyada şirketleri, üniversiteleri ve diğer kuruluşları hedef alan “uyanma karşıtı” grupların ateşi altında kalan bazı şirketler, Mayıs 2020'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından yoğunlaşan çeşitlilik çabalarından geri adım attı. en büyük ırksal adalet protestoları ABD'de sivil haklar hareketinden bu yana.

Snell, DEI'nin “birçok lider tarafından iş performansı ve büyüme açısından dikkat dağıtıcı olarak görüldüğünü” belirterek, bazı kurumsal liderlerin ayrıca çeşitliliğin değerini ve bunun bir şirketin kârlılığına olan katkısını sorguladığını söyledi.

DEI savunucuları

Apple, Costco ve Target'ın da aralarında bulunduğu diğer şirketler DEI politikalarını sürdürmeye ve savunmaya devam ediyor.

Costco'nun yönetim kurulu, aktivistlerin çağrıları üzerine hissedarlara 23 Ocak'taki yatırımcı toplantısı öncesinde DEI programını kaldırma teklifine karşı oy kullanmalarını tavsiye ediyor Robby Starbuck gibi depo kulübünün boykot edilmesini ve üyeliğinin iptal edilmesini talep ediyorum.

Perakendeci, “Diğer şeylerin yanı sıra, çeşitli çalışanlardan oluşan bir grup, ürün tekliflerimize özgünlük ve yaratıcılık kazandırmaya yardımcı olarak müşterilerimizin değer verdiği 'hazine avını' teşvik ediyor” dedi.

Muhafazakar bir düşünce kuruluşu olan Ulusal Kamu Politikası Araştırma Merkezi tarafından sunulan teklif, DEI'nin şirkete ve dolayısıyla hissedarlara dava, itibar ve mali riskler getirdiğini savunuyor.

Costco yönetim kurulu üyesi ve DEI'nin savunucusu Jeff Raikes, Kasım ayında sosyal medyada “DEI'ye yapılan saldırılar sadece iş için kötü değil, aynı zamanda ekonomimize de zarar veriyor. Çeşitlilik içeren bir iş gücü yeniliği teşvik ediyor” diyerek, çeşitli işyerlerinin ekonomik faydalarını övdü. , pazarları genişletir ve büyümeyi hızlandırır.”

Örneğin Target, muhafazakar bir savunuculuk grubunun, perakendecinin yatırımcıları DEI uygulamalarının finansal riskleri konusunda yanılttığı iddiasıyla açtığı davaya karşı mahkemede kendisini savunuyor.

Haberler'den daha fazlası

Kate Gibson

Kate Gibson, New York'taki Haberler muhabiridir ve burada işletme ve tüketici finansmanı konularını ele almaktadır.