Nvidia'nın 1'e 10 hisse bölünmesi, hisse fiyatını daha fazla yatırımcıya ulaştırıyor

Farrah

New member
Çip üreticisi Nvidia'nın hisseleri Pazartesi günü, şirketin Cuma günkü kapanışta yürürlüğe giren 1'e 10 hisse bölünmesinin sonucu olarak geçen haftaya göre çok daha düşük bir seviyede işlem görüyor. Hareket, her yatırımcıya yapay zeka titanı Halihazırda sahip oldukları her hisse karşılığında dokuz ek hisse.

Hisseler Pazartesi günü piyasanın açılışından kısa bir süre sonra hafif bir düşüşle 119,77 dolara geriledi.

Nvidia'nın hisse senedi fiyatı, 2023'teki üç katından fazla artışın ardından bu yıl iki katından fazla arttı ve şu anda S&P 500'ün en değerli üçüncü şirketi oldu. Bu hızlı yükseliş, Nvidia'nın geçen hafta Apple'ı kısa süreliğine de olsa geride bırakmasına olanak tanıdı ve ABD'deki en değerli ikinci şirket olan Nvidia, onu geride bıraktı. Piyasa değeri 3 trilyon dolar.


Çip üreticisi, yapay zeka uygulamalarına güç sağlamak için kullanılan yarı iletkenlerine yönelik talebin arttığını gördü. Şirketin geliri son çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre üç kattan fazla arttı.

Kendisini yapay zeka alanında en önde gelen oyunculardan biri olarak konumlandıran Nvidia, bazı göz kamaştırıcı rakamlar üretiyor. İşte bir bakış:

Çarşamba itibarıyla Nvidia'nın toplam piyasa değeri. Bu yılın başında Amazon ve Alphabet'i geçerek Microsoft (3.168 trilyon dolar) ve Apple'ın (3.029 trilyon dolar) ardından üçüncü en değerli halka açık şirket oldu. Şirketin değeri iki yıl önce yaklaşık 418 milyar dolardı.

Bu, Çarşamba günü Nvidia'nın piyasa değerindeki bir günlük artış.

Şirketler, hisselerini yatırımcılar için daha uygun fiyatlı hale getirmek amacıyla sıklıkla hisse bölünmeleri gerçekleştirir. Nvidia'nın hisseleri Çarşamba günü 1.224,40 dolardan kapandı ve S&P 500'de hisse fiyatı 1.000 doların üzerinde olan 11 şirketten sadece biri.

Nvidia'nın son mali çeyreğinin geliri. Bu, bir yıl önce aynı dönemde bildirilen 7,2 milyar doların üç katından fazla. Wall Street, Nvidia'nın 2025 mali yılında 117 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyor; bu, 2024'teki gelirinin neredeyse iki katına, bir önceki yılın gelirlerinin ise dört katından fazlasına denk geliyor.

Nvidia'nın tahmini net marjı veya kâra dönüşen gelir yüzdesi. Başka bir açıdan bakıldığında, Nvidia'nın geçen yıl elde ettiği her 1 dolarlık gelirin yaklaşık 53 senti kâr hanesine gitti. Karşılaştırıldığında, son çeyrekte Apple'ın net marjı %26,3, Microsoft'unki ise %36,4 oldu. Ancak bu şirketlerin her ikisinin de geliri Nvidia'dan önemli ölçüde daha yüksek.


Yapay Zeka: Yapay Zeka


Daha

Daha