Paris 2024'te cinsiyeti nedeniyle hedef alınan boksör Imane Khelif, tüm mücadelesini belgeselde anlatıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Imane Khelif dönemin en büyük kahramanlarından biriydi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları. Ve sadece 66 kiloya kadar kadın boksu kategorisindeki takdisinden dolayı değil. Cezayirli oyuncu, 2023 Dünya Kupası'na uygunluk testlerinde başarısız olduğu için diskalifiye edildiğinin öğrenilmesi üzerine cinsiyetiyle ilgili şüphelerin yarattığı tartışmanın ortasında altın madalya kazandı. Fransa'nın başkentindeki toplantının ardından, patrona karşı siber zorbalıkla ilgili şikayette bulundu Elon Musk ve yazar JK Rowlingdestanının yazarı harry potterdiğerlerinin yanı sıra, ülkesinde sosyal medyada bir sansasyon ve yıldız haline geldi. Ve şimdi iki yeni projeye odaklanmış durumda: Onun hikayesini ve profesyonelliğe geçişini anlatacak bir belgesel.

Pazartesi günü genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, “Benim için önemli olan Cezayir gençliğine bir rol model olabilmek. Ve hikayemin bana bu şekilde bakan tüm genç kadınlara ulaşmasını istiyorum.” the Cezayir Olimpiyat Komitesi.

Olimpiyat Oyunlarına katılımı sırasında aldığı “nefret söylemi ve mesaj şiddetinden derinden etkilendiğini” kabul etti.

25 yaşındaki boksör belgeselin adının verileceğini duyurdu “Imane Khelif… bir başarı öyküsü”Uluslararası platformlarda yayınlanacak olan bu program, boksun ilk yıllarından son yıllardaki tartışmalara kadar olayları ve karşılaştığı tüm zorlukları kendi açısından anlatma fırsatı olacak. Ancak çıkış tarihini açıklamadı.

Ayrıca profesyonel kariyerine ne zaman başlayacağını söylemedi ancak bunun boks kariyerinde bir sonraki büyük adım olacağını doğruladı.

“Yakında profesyonellik dünyasına adım atacağım ve bu yeni deneyim için birçok teklifim var. Kariyerime hangi ülkede başlayacağıma henüz karar vermedim ancak gelecekteki hedefimin bu olacağı kesin” dedi.

Carini, Khelif'le mücadeleyi sadece 46 saniye sonra bıraktıktan sonra Olimpiyat turnuvasını ağlayarak terk etti. Fotoğraf EFE/EPA/YAHYA ARHAB

Khelif turnuvasındaki tartışma, Oyunlara katılma hakkı kazandıktan sonra kendisi ve diğer boksörlerin (Tayvanlı boksörler gibi) öğrenilmesiyle ortaya çıktı. Yu Ting Lin), cinsiyet uygunluk testlerini geçemediği için 2023 Dünya Kupası'ndan diskalifiye edildi. Uluslararası Boks Birliği. IBA (İngilizce kısaltmasıyla), ayrıntıları ve sonuçları gizli olan bu testlerin “diğer kadın rakiplere göre rekabet avantajına sahip olduklarını” belirlediğini garanti etti.

Bu dernek yıllar önce Uluslararası Olimpiyat Komitesi Tahkim skandalları, büyük borçlar ve yönetim yolsuzlukları nedeniyle ve Olimpiyat turnuvasını IOC'nin organize etmesi nedeniyle Cezayirli oyuncu Paris'te rekabet etmekte hiçbir sorun yaşamadı.

karşısında aldıkları ikinci tur galibiyetinin ardından Angela Carini 46 saniye süren ve İtalyanların havlu atmasıyla sonuçlanan kavgada, çığlıklar arasında Khelif'e yönelik eleştiriler ve saldırılar yaşandı.

Boksör, kendisine yönelik mesajlara ve yargılamalara kulak asmayı başararak podyumun zirvesine çıktı. Roland Garrosmadalya dövüşlerinin karargahı. Her ne kadar tartışmanın ortasında zor zamanlar geçirmiş ve defalarca kendini savunmak için ortaya çıkmış olsa da –“Ben de herkes gibi bir kadınım. Kadın doğdum, kadın olarak yaşadım ve kadın olarak yarıştım”Davasının kendisine sağladığı büyük teşhirden olumlu bir şeyler elde etmeyi başardığına dair güvence verdi.

Cezayir'e döndükten sonra kalabalık tarafından bir kahraman olarak karşılandı ve kendisine madalya verildi. Liyakat Sırası başkanın elinden Abdelmadjid Tebboune.

İlerleyen haftalarda daha kadınsı ve rahat bir imaj sergilemeye başladı.“Altın madalyayı kazanmak için güzellik salonuna gitmeme gerek yoktu”görünüşünün değişmesi ve kişisel hayatının daha fazlasını ağlarında paylaşması hakkında şaka yaptı. Takipçi sayısı büyük ölçüde artmakla kalmadı, ülkesinde çok etkili bir kişilik haline geldi ve moda dünyasına da adım atmaya başladı. Şimdi ise yeni belgeselinin yapımına ve profesyonel kariyerinin projelendirilmesine odaklanacak.