Riquelme, Gallardo ve Milito, çamura bulaşan ve ihtişamlı günlerde elde edilen bronz madalyayı tehlikeye atan modern idoller

Leila

Global Mod
Global Mod
Arjantin futbolu idolleri bile affetmiyor. Şimdiki zaman, kudurmuş şimdiki zaman o kadar güçlü ki tüm nostaljiyi alt ediyor. Bu yüzden karakterlerin beğendiği kutlamalar yapılmalı Marcelo Gallardo, Juan Roman Riquelme Ve Diego Militoiçinde Nehir, Ağız Ve Yarışmasırasıyla efsane durumlarını riske atıyor. Benzer bir şey oluyor Juan Sebastián Verontarihinin en önemli karakteri La Plata'nın öğrencileri. Son aylarda adı geçen şahsiyetler performansları ve eylemleri nedeniyle kendilerini tartışmaların ve eleştirilerin ortasında buldular. Yerel futbolun çamurunda bronzların bile kirlendiği hissi var. Ve şu şüphe ortaya çıkıyor: Bunun olması mantıklı mı yoksa yaşadığımız histerinin bir ürünü mü?

Juan Roman Riquelme Geçen yılın seçimleri süpürüldü: oyların yüzde 43'ünü alan Ibarra-Macri formülünü yenmek için yüzde 65'ten fazla oy aldı. O andan itibaren eski enganche, rakipleri tarafından kullanılan ve genişletilen bir siyasi çatlağın içinde kaldı. Başkan Javier Milei bile idole zehirli oklar attı. Bazı münferit açıklamaların ötesinde Riquelme, siyasi tartışmanın dışında kalmaya çalıştı. JRR bir röportajında ”Güç, insanların seni sevmesinde yatmaktadır” dedi.

Ancak Riquelme, Boca'da işler yolunda gitmediği için futbol çamuruna batmış durumda. Başkan Diego Martínez'i seçti ve bu işe yaramadı. Çok daha fazlası: Koç, profesyonel futbolun nasıl yönetildiğine dair şikayetlerle ayrıldı. Artık seçilen kişi, Arjantin Kupası'nda elendikten sonra sol ayakla başlayan Fernando Gago oldu.

Riquelme'nin AFA başkanı Tapia ile iyi ilişkileri var. Fotoğraf: Marcelo Carroll

Roman'ı sevenler bile onu bu yıl karşılaşacağı kötü kadro yapısı nedeniyle eleştiriyor. Riquelme'nin sürüş tarzı kişisel ve dolayısıyla anakroniktir. Hatta koçların rolünü defalarca en aza indirdi. Ancak takımın üst üste ikinci kez Copa Libertadores'un dışında kalması durumunda sorular daha da zorlaşabilir. Román'ın yılın geri kalan günlerinde çok fazla oynadığı tahmin ediliyor.

Koçuma ve Konseydeki insanlara çok güveniyorum. Gelecek yıl insanların kendilerini mutlu ve özdeşleşmiş hissetmeleri için harika bir ekip oluşturmaya çalışacağız.“Riquelme La Red radyosunda açıkladı. Ve şunu ekledi: “Çalışmaya çalışıyorum, işimi elimden gelenin en iyisini yapıyorum, bulunduğum yeri seviyorum ve kimseyi rahatsız etmiyorum, çünkü gerçek bu, kimseyi rahatsız etme. Ve kimseye hiçbir borcum yok, bence bu iyi. “Boca taraftarlarına yalnızca kulübe iyi bakmaları ve büyümemiz için söz veriyorum.”

River'da Marcelo Gallardo'nun ilk aylarından sonra hayal kırıklığı yaşanıyor. El Muñeco, Copa Libertadores'u kazanmak için geri döndü ve liderlerin onun isteklerini yerine getirmesine ve Marcos Acuña, Germán Pezzella, Maximiliano Meza ve Fabricio Bustos'un şirketlerini hızla kapatmasına rağmen yarı finalde Atlético Mineiro'ya karşı bile rekabet edemedi.

Gallardo, babasının ölümünden sonra zor bir Pazar günü geçirdi. Fotoğraf: Marcelo Carroll
Gallardo, babasının ölümünden sonra zor bir Pazar günü geçirdi. Fotoğraf: Marcelo Carroll

Ángel Labruna'nın yanındaki dev heykeli taşıyan adam neyle suçlanıyor? Takımın seviyesini yükseltememesi, Martín Demichelis'le oynadığından daha kötü oynamasına neden oldu. Dahası, Oyuncak Bebek'in gelişiyle hiçbir oyuncu geliştirilmedi. Diğer bir işaret, belirli maçlardaki zayıf okuma veya başlangıç kadrolarının toplanmasıdır.

Gallardo hiçbir zaman futbolcular için ideal şemayı bulamadı: 4-3-3 ile başladı, 4-2-3-1 ile devam etti ve modası geçmiş bir 4-3-1-2 ile sonuçlandı. Dahası: Claudio Echeverri veya Franco Mastantuono gibi gelecek vaat eden genç oyuncuları canlandıramadı.

Elbette Doll'un hareket alanı var ve ancak 2025'te tam yetkiyle değerlendirilebilecek: Kadroyu toplayacak ve sezon öncesi hazırlık sürecini başından itibaren yönetecek. “Hiçbir teknisyen için ideal olan, hareket halindeki bir trene binmektir. Kararları gördüklerinize göre vermeniz gerekir ve bazen dışarıdan gördükleriniz gerçek bir gözlem anlamına gelmez” diye itiraf etti.

“Yılın sonuna geldik, elimizdeki oyuncularla elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Yeni umutlarla, bambaşka bir enerjiyle başlayacağımıza inandığım bir yıla başlamanın mutluluğunu yaşıyorum.. Ancak gelecek yıldan itibaren tatmin olmuş hissedeceğim. Çünkü takımlarımın her zaman empoze ettiği ve daha fazla futbol zenginliği benim istediğim şekilde, benim istediğim zihniyetle çalışma olanağına sahip olacağız.”, La Plata'da Estudiantes'e karşı uzun süredir acı çeken zaferin ardından Muñeco'yu analiz etti.

Gallardo, Monumental'de San Lorenzo ile 1-1 berabere kaldıktan sonra taraftarların takıma veda ederken çaldıkları düdüklere de değindi. Teknik direktör, “Bunlar olduğunda kabul etmek zorundasınız. Bu kulüpte çok belirgin bir talep var ve biz hepimizin istediği konumda değiliz. İnsanların hoşnutsuzluğu hissediliyor ve buna saygı duymalıyız” dedi. Ve şunu ekledi: “İnsanların talepleri her zaman vardı ve ben bunu kabul ediyorum. Eğer kabul etmezseniz orada olamazsınız. Benim zihniyetim bu kulübe ait olmayı kabul etmek oldu çünkü bu sizin için çıtayı yüksek tutuyor, bu sizin için önemli. talep ediyorum.”

Son durum şu Diego MilitoRiquelme gibi siyasete karışmayı seçen kişi. Prens, Aralık ayında seçimleri yapılacak olan Racing'in başkan adayı olarak kendini tanıttığı için istemese de kirli oyuna girmek zorunda kaldı.

Diego Milito, seçimleri kazanması halinde Sebastián Saja'yı gelecekteki menajeri olarak sundu.
Diego Milito, seçimleri kazanması halinde Sebastián Saja'yı gelecekteki menajeri olarak sundu.

Milito kısa sürede PRO ile ilişkilendirildi çünkü koşucu arkadaşı Hernán LacunzaMauricio Macri'nin başkanlığı sırasında eski Maliye Bakanı. 2014 yılında şampiyonun eline düşen bir ok da onunla olan ilişkisinden kaynaklandı. Fernando Marin2000-2006 yılları arasında Avellaneda kurumunu yönetti.

Milito, “Bunu güçlü bir şekilde söylemek istiyorum ve bu meseleyi sona erdirmek için bir taahhüt olarak bunu burada yazılı olarak bırakmak istiyorum. Fernando Marín, Racing Sueña'da veya benim hükümetimde değil” dedi.

Milito'yu ilgilendiren konulardan bir diğeri de Spor Anonim Şirketleri ile ilgiliydi. Prens, “Ayrıca Racing'in bir Spor Anonim Şirketine (SAD) dönüştürülmemesi gerektiğini de bir kez daha teyit etmek istiyorum. Her zaman söylediğim gibi, Racing'in sahip olduğu en iyi şey insanlarıdır. Hiç kimse ortaklarımızdan daha iyi olamaz” diye açıkladı.

Son günlerde Milito, Copa Sudamericana'yı kazanan kahramanlardan biri olan Juan Fernando Quintero'nun tepkisine neden oldu. Aday bir radyo röportajında, “Yarışlarda bu sonuçlarla karşılaşıldı, gezegenler hizalandı, ancak bunlar ara sıra gerçekleşen şeyler ve planlamanın parçası değil” dedi. Juanfer, sosyal ağlarında “Kimsenin, kesinlikle hiç kimsenin itibarımızı elinden almasına izin vermeyin. Nedensellik: şeyler aranır, elde edilir ve değer verilir” diye yanıtladı.

Ayrıca, Milito, Gustavo Costas'ın teknik direktör olarak planlarının bir parçası olmadığı ve Guillermo Barros Schelotto'nun onun adayı olduğu yönündeki haberleri yalanlamak zorunda kaldı. Somut ve kesin olan şey şu ki, Güney Amerika şampiyonluğu onun konumunu değiştirmesine neden olsa da mevcut koç Prens'in favorisi değildi. Eski forvet, “Seçimleri kazanırsak birlikte oturacağımız ilk teknik direktör Gustavo olacak. O bunu hak etti” dedi.

Bu Salı günü Milito, Sebastián Saja'yı menajeri olarak sundu. Ve orada Independiente sahasında beliren bayrağa atıfta bulundu: “Diego Milito başkan. Tamamen kırmızı bir Avellaneda için.” “Bunlar anlamadığım saldırılar. Eski kulüp politikasını ortadan kaldırmak istiyoruz. 4 yıl önce ayrıldığımda şunu söylemiştim: Evrimleşmemiz gerekiyordu. O zamandan bu yana hiçbir şey değişmemiş gibi görünüyor” diye vurdu Prens.

Yerel futbolun talepleri hiçbir şeyi ve hiç kimseyi kurtaramaz. Bronz heykelleri olan idoller bile ortalama bir Arjantinli hayranın eleştirel bakışından ve suçlayıcı parmağından muaf değil.