Yapay zeka sahtekarını fark edebilir misiniz? Yapay zeka ünlülerinin onaylarının hızlı yükselişi

Farrah

New member
Seçim Gününden iki ay önce, şarkıcı Elton John'un üzerinde “MAGA” harfleri bulunan pembe paltolu bir fotoğrafı sosyal medyada ortaya çıktı ve küresel süperstarın eski Başkan Donald Trump'ı desteklediğini öne sürdü.

Ama fotoğraf gerçek değildi. Bu, izleyicileri en sevdikleri ünlülerin siyasi adayları desteklediğine inandırmayı amaçlayan, yapay zeka kullanılarak oluşturulan bir dizi resim ve videonun sonuncusu.

Will Smith ve Taylor Swift gibi yıldızların da benzerleri, yaklaşan başkanlık seçimlerinde Trump'ı desteklediklerini iddia etmek için kullanıldı.


Ne zaman Swift, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i açıkça onayladı Instagram gönderisinde buna atıfta bulundu Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler Yanlış bir şekilde Trump'ı desteklediğini öne sürdü ve olayın “beni bir seçmen olarak bu seçimle ilgili gerçek planlarım konusunda çok şeffaf olmam gerektiği sonucuna getirdiğini” ekledi.

Will Smith ve Chris Rock'ın yapay zeka tarafından oluşturulan ve X'te 700.000'den fazla görüntüleme alan videosu, yıldızların Trump'la birlikte spagetti dolu büyük tabaklar yediğini gösteriyordu.

Yapay Zeka tarafından oluşturulan görseller nasıl tanımlanır?


Kâr amacı gütmeyen teknoloji koalisyonu The Partnership on AI'nın AI ve Medya Bütünlüğü Programı başkanı Claire Leibowicz, Haberler'e bir görüntünün veya videonun yapay zeka tarafından mı oluşturulduğunu yoksa manipüle mi edildiğini anlamanın üç ana yolu olduğunu söyledi.

Leibowicz, ilk yolun airbrushing, lekelenme veya “fizik yasalarına meydan okuyan şeyleri” aramak olduğunu söyledi.

İkincisi ise görsel tutarsızlıkları bulmaktır. Örneğin Elton John görselinde ceketinin üzerindeki MAGA harfleri yakalara dikilmişti ve gözlükleri birbirine çok yakındı.

Bir görselin gerçek olup olmadığını öğrenmenin üçüncü yolu, çevrimiçi olarak ters arama yaparak orijinal kaynağı bulmaktır. Bu, bir ekran görüntüsü alıp Google Lens'e veya benzer araçlara yükleyerek yapılabilir. Sonuçlar, bir eşleşme olup olmadığını göstererek bunun nereden geldiğini doğrulamanıza yardımcı olur.

Leibowicz, daha önce yapay zeka tarafından kandırıldığını da sözlerine ekledi. Papa Francis'in uydurma imajı internette viral hale geldi.

“Bu giderek zorlaşıyor ve biz [going to] İçeriğin kimliğini doğrulamamıza gerçekten yardımcı olacak gazetecilere ve diğer uzmanlara ihtiyacımız var.”

Polarizasyon Araştırma Laboratuvarı tarafından Mart ayında yapılan bir anket, Amerikalıların yaklaşık %50'sinin yapay zekanın seçimleri daha da kötüleştireceğine inandığını, yaklaşık %30'unun emin olmadığını ve %20'sinin yapay zekanın seçim sürecini iyileştireceğine inandığını ortaya çıkardı.

İnsan haklarını korumak için video ve teknoloji kullanan küresel bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan Witness.org'un genel müdürü Sam Gregory, Haberler'e şunları söyledi: “Seçimler konusunda bizi yanıltacak bilgilerin çoğu, muhtemelen güçlü liderlerin yalan söylemesi veya kamuoyunu yanlış tanıtması olacaktır. hakikat kamuoyunun önündedir.”

İç Güvenlik Bakanlığı bir bülten yayınladı Mayıs ayında yapay zekanın kasım ayındaki başkanlık seçimleri için yaratabileceği zorluklar konusunda halkı uyararak “seçime özgü yapay zeka tarafından üretilen medyanın zamanlaması içeriğin kendisi kadar kritik olabilir, zira karşı mesajın ortaya atılması veya çürütülmesi zaman alabilir” dedi. sahte içerik internete sızıyor.”


Yapay Zeka: Yapay Zeka


Daha

Daha




Erielle Delzer




Erielle Delzer, Haberler Confirmed'ın doğrulama yapımcısıdır. Yanlış bilgileri, yapay zekayı ve sosyal medyayı ele alıyor. Erielle.delzer@Haberler adresinden Erielle ile iletişime geçin.