“Yaptığım harika işi biliyorsun”

Leila

Global Mod
Global Mod
Bu Pazar, Avrupa medyası zaten bilinen bir gerçeği öne çıkardı: Franco Colapinto Dünyanın en hızlı sürücüsüydü Formül 1 2024'te. Neden bu? Ulaşılan maksimum hızda Las Vegas Grand Prix'si: saatte 356,4 kilometreBu, başka hiçbir pilotun tüm yıl boyunca ulaşamadığı bir zirve.

Buna rağmen Franco gelecek yıl koltuk alamadı ve Williams'ın yedek pilotu olarak görevine devam edecek. Ancak bu dokuz yarışta Arjantinlinin ismi pistte ses getirdi ve kendisi de Büyük Sirk'in adrenalininden hoşlanmaya başladı. Öyle ki bir an önce tek koltuklu modele dönmeyi kafaya takmış durumda.

Franco, Formula 1'e çıkışını şöyle değerlendirdi: “Denge çok olumlu ve genel olarak dokuz yarışa baktığımızda, sadece nasıl bittiğiyle ilgili değil, çok iyi başladım, puanlar topladım ve üçüncü çeyreğe girdim, çok iyi bir aracımız vardı.” İspanyol gazetesi Marca'ya verdiği röportajda.

Ve şöyle devam etti: “Performans açısından biraz düşmeye başladık ve geri adım atınca sanırım (Alex) Albon ve ben risk almak zorunda kaldık. Araçların parçaları yoktu ve bu beni etkiledi “

“Önemli olan kategoride iyi bir iz bırakmış olmam. Mutluyum çünkü araçta elimden gelenin en iyisini yaptım. F1, katıldığım birkaç yarışta ne kadar harika işler yaptığımı biliyor.”

Bu Pazar, İngiltere'deki The Sun gazetesi, Franco'nun 2024 yılının en hızlı pilotu olduğunu vurguladı. Arjantinli sürücünün başarısı, Max Verstappen veya Lewis Hamilton gibi gerçek motor sporları ikonlarını geride bırakmasının yanı sıra, bu 356'ya ulaşması nedeniyle çifte değere sahip. Las Vegas sokak pistinde saatte 4 kilometre hıza ulaşmıştı; kendisi tarafından kesinlikle bilinmeyen pistlerden biriydi.

“F1'e gitmek küçüklüğümden beri hayalimdi ve bunu bu yıl gerçekleştirmek çok özeldi, mutluyum çünkü zaten bir sıçrama yaptım, bu benim hayalimin gerçekleşmesiydi. dokuz yarış, hepimiz aynı nedenden dolayı savaşıyoruz,” diye bitirdi ve bu Pazar dünya medyasının ön sayfasına geri dönen Franco.