2024 Olimpiyat Oyunlarında tüm Fransa'ya aşık olan Katar'daki Arjantin'in baştan çıkarıcı celladı Hervé Renard yöntemi

Leila

Global Mod
Global Mod
Bembeyaz bir gömlek giymiş olan adam doğrudan kameraya bakıyor, mikrofona bir şeyler söylüyor ve doğal bir şekilde gülümsüyor. Bunun ona kolay geldiğini görebilirsiniz. Konuşmasını bitirip saçını odanın bir odasından arkaya atıyor. Lyon Groupama Stadı. Bir Hollywood yıldızına benziyor. Diğer tarafta, Paris'teki Eyfel Kulesi'nin arka planda olduğu bir açık hava terasında, Olimpiyat Oyunlarını baştan sona yayınlayan France TV'nin sunucusu, gülüyor ve ileri geri ışıklar saçıyor. . Bir tür flört var. Karakterin yanındaki tarihçi de sohbete katılıyor ve mutlu görünüyor. “Şimdi kazanalım” diyor Hervé Renardbaştan çıkarıcı, Katar'daki Dünya Kupası'nda Arjantin'i kızdıran ve şimdi de Yerel kadın takımının Olimpiyat rüyasını yönetiyor.


Renard, Katar'daki Dünya Kupası'nın ilk maçında Suudi Arabistan'ın Scaloneta'yı mağlup ettiği maç nedeniyle Arjantinliler için tanıdık bir figür. Evet, 36 maçı namağlup bitiren oyuncu. “Ne yapıyoruz? Bizim baskı kurma şeklimiz bu mu? Ne istiyorlar: Messi ile fotoğraf çektirmek mi? Ona baskı yapmak zorundalar çünkü top onda ve ona bakıyorlar. Messi'nin hedefi var ve onlar da Herkes kıpırdamadan izliyor, Fransız'ın “Baskı yapmalısın, itmelisin, fotoğraf istiyorsan telefonlarını çıkar. Ama her şeyini vermelisin, bu Dünya Kupası” diye enerjik bir nutuk atmıştı. devre arasında Araplara verdi. Sonraki hikaye biliniyor: Yeşil formalılar oyunu tersine çevirdi ve 2-1 kazanarak 36 maç sonundaki yenilmezlik rekorunu kaybetti. Daha sonra bir kehanet olarak “Arjantin elemelere katılacak, merak etmeyin. Üstelik dünya şampiyonu da olabilirler” dedi.


Ama şimdi Renard (55 yaşında) hiçbir şekilde dolu olmayan bir stadyuma çıkmak üzere. Nicolás Tagliafico'nun oynadığı Olympique de Lyon'un kendi sahasında yüzde 70'i görünüyor. Fransa'nın Oyunların A Grubu'nda Kolombiya ile oynayacağı ilk maçın stadyumun dolu olacağı düşünülüyordu.


İlk sefer harika. Kenza Dali ve Marie Antoinette Katoto'nun dublörü, Nicolás Tagliafico'nun oynadığı Olympique Lyon stadyumunu çılgına çeviriyor. Her şey Paris'te Pumas 7'lerin yerel halk tarafından mağlup edilmesiyle aynı anda oluyor. Tribünlerde daha da fazla parti var.


Ancak ikinci yarının görünümü endişe verici. Catalina Usme ve Manuela Pavi gol attı ve Kolombiya mucizesi az farkla kaçırıldı. Sonundaki alkışlar çok coşkulu değildi.


Maçın başlamasına saniyeler kala sahanın kartpostalı. REUTERS/Nir Elias

Bazen sessizlik bağırmaktan ya da acı verici sözler söylemekten daha güçlüdür, bu yüzden bu gece herhangi bir yorum yapmaktan kaçınacağım.. Üç gol ve birçok hücum sekansıyla harika bir ilk yarı geçirdik. Halk coşkuluydu. Ancak ikinci yarıdaki fark çok büyük,” diye söze başladı Renard ve şu uyarıda bulundu: “Kadın futbolunun yeterince görülmediğini sık sık söylüyoruz ama Görülmek istiyorsak ikinci bölümde gösterdiğimizden daha fazlasını göstermeliyiz.. Aksi takdirde insanlar stadyuma gelmeyecek. Bir noktada aynaya bakmalı ve kendinize, yaptığınızdan çok daha iyisini yapmanız gerektiğini söylemelisiniz.”


Avustralya ve Yeni Zelanda'da düzenlenen 2023 Dünya Kupası'nda Kadın Milli Takımı'na liderlik eden ve çeyrek finalde Avustralyalılara karşı penaltılarla kaybeden teknik direktör Renard'ın hayatı egzotik. Fransa tanıtımının ilk adımları Mayıs 2008'de atıldıktan sonra Zambiya Milli Takımı'nın teknik direktörü olacağı kesinleşti Ertesi yıl 2009 Afrika Kupası'nda üçüncü oldu ve aldığı iyi sonuçlardan sonra Angola Milli Takımı'na transfer oldu ancak maaşını ödemeyince 6 ay sonra takımdan ayrıldı.


Dokuz ay boyunca Cezayir birinci liginde USM Alger'in koçluğunu yaptı ve Zambiya'nın teknik direktörlüğüne geri döndü, ancak bu sefer tarih yazmak için. 2011-2013 yılları arasında 24 maç yönetti ve finalde Didier Drogba'nın Fildişi Sahili takımını yenerek 2012 Afrika Kupası'nın şampiyonu olmayı başardı.


Fildişi Sahili Milli Takımı, 2014 yılında kendilerine final kazandıran antrenörünü hatırladı ve onu takımın başına geçmesi için çağırdı. Hervé Renard, Los Elefantes'e 2015 Afrika Uluslar Kupası'nı kazandırdı. Böylece bu turnuvayı iki farklı takımla kazanan tek teknik direktör oldu.


Daha sonra Suudi Arabistan'a gelene kadar Lille ve Fas Milli Takımı'nı geçti. Mart 2023'te ülkesinin kadın takımının çağrısına cevap verdi ve Araplarla olan sulu sözleşmeyi bozdu. Hatta serbest bırakılması için cebinden para çıkardığı bile söyleniyor.


Ve şimdi, 2022'de tüm Arjantin'i nasıl acı bir hale getireceğini bilen Renard, Fransızların pek çok Olimpiyat hayalinden birinin bayraktarlığını yapıyor.