“Kendimi aşağılanmış hissettim” ve “Sanırım panik atak geçirdim”

Leila

Global Mod
Global Mod
Shelly Ann Fraser-Pryce Atletizm'in büyük kahramanlarından biriydi. Paris Olimpiyat Oyunları 2024. Madalya kazanamamasına rağmen, bir dünya rekorunu geliştirdi veya genellikle her piste gittiğinde sağlayanların olağanüstü bir eylemini imzaladı. Fransız başkentine podyum adaylarından biri olarak gelen ve bu etkinlikten sonra kariyerini kapatmayı planlayan Jamaikalı sprinter, yarışmadan 100 metre önce ve birçok açıklama yapmadan yarı finallerden indiğinde herkesi şaşırttı. 70 kişi Fransa Stade Stadyum ekranlarındaki duyuruyu okuduklarında çalışmayacağını öğrendiler. Ve neler olduğuna dair spekülasyon başladı. Bazıları geç kaldığını ve içeri girmediğini söyledi; Isı girişinde yaralanan diğerleri. Sessizce ayrıldı. Ve şimdi, bu gizemli çekilmeden neredeyse bir yıl sonra, gerçeği söyledi.

Dergi ile bir notta açıklandığı gibi Marie Clairebu da yarı finalde görünmemeye karar vermesine yol açtı. Talihsiz Etkinlikler Serisi: Ana aşamaya eklenen eğitim stadyumunda onun için erişimin ne olduğuna dair bir karışıklık, olağan hazırlık rutininin bir saat sonra başlamasına neden oldu ve bu gecikme hem fiziksel hem de zihinsel genel bir rahatsızlık yarattı. “Muhtemelen panik atak geçirdim“Dedi.

“Stadyumun kapısına geldiğimde bana kapalı olduğunu söylediler. Onlara söyledim 'Parça tam orada ve dün bu kapıyı kullandım'. Ancak o gün kullanmamaya karar verdiklerini yanıtladılar, “dedi bir önceki gün dizisinde ikinci olan, tüm sınıflandırmanın ikinci en iyi zamanıyla.

Omuzdaki kıyafetlerle dolu büyük bir çanta, Jamaika -Dokuzuncu Olimpiyat madalyasını arayan, 100 metrelik 100 metreden sonra altın dördüncü Pekin 2008 Ve Londra 2012 ve 4×100 Tokyo 2020– Enerji harcamak ve başka bir kapıya uzun bir mesafe yürümek istemedim. Sonra gönüllülerin etkin olup olmadığını görmek için bazı çağrılar yapmak için girişi kontrol etmelerini bekledi.

“Kapıdan geçmeye çalışan yüz insan yoktu.” “Ve başka bir girişe doğru yürümek, yayalar ve diğer katılımcıların yürürken geçmesi anlamına geliyordu.”

Video

Paris Games lojistik sorunları nedeniyle armatürlerinden çıktı.

Haber beklerken, sporcularla bir mikro Olimpiyat köyü Girebileceğini. Belirli bir arabaya gelen, hala bekliyordu. Rahatsızlık haberi basının kulaklarına ulaşması çok uzun sürmedi ve Isıtıcı bir şekilde tartışan bir Jamaika videosu Bir kuruluşla çalışanlar ağlarda viral hale geldi. Ve Fraser-Pryce'ye göre, onu “aşağılanmış” hissettirdi.

Sprinter ayrıca on dünya unvanına sahiptir, sonuçta başka bir erişim için eğitim stadyumuna girer. Ancak gecikme, genellikle müziğe dinlediği üç saat olan rekabet öncesi rutinini kısaltmaya zorladı Müjdeısıtmaya başlayın, titreşimleri ve odakları alçaltır. Bir saat daha az olduğunda, aynı değildi.

Fraser-Ryce, pistteki son geçişlerde bacaklarında ağrılı kas krampları ve “bağırsaklarda büyük rahatsızlık” olmaya başlayan ve zihninin hızlanmaya başladığını hissettiğini söyledi.

“Muhtemelen panik atak geçirdim,” diye itiraf etti. “Önümdeki her şeyi görebildiğimi hissettim ve ellerimden yırttılar. Ben bir savaşçıyım, bir savaşçıyım. Koşullara kadar olmayı seviyorum. Ülkem için yapmak istedim, ama bana benim için en iyisini sormak zorunda kaldım?”

Fraser-Ryce, Serinin Paris'teki ikinci en iyi zamanını işaretlemişti. Fotoğraf EFE/EPA/Ronald Wittek

Düşüşünü organizasyona ilettikten sonra stadyumdan sessizce ayrıldı. Ve sadece ailesi ve oğluyla birlikte kaldığı bölüme tekrar geldiğinde Zideyedi yaşında, ona neden koşmadığını sordu, kırıldı.

“Paris yarı finalinden önce kendimi iyi hissettim. Her şeyi korkmadan pistte bırakmaya hazırdım” dedi. “Geçen yıl zihinsel ve fiziksel olarak benim için çok zordu. Bunu her zaman bayrak için yaptım ve bunu ülkem için yaptım. Ama oyunlarda olan şey benim hakkımda düşünen bir karardı.”

Jamaikalı, Olimpik randevuyu takip eden aylarda yamaçlardan uzak kaldığını açıkladı. Brooklyn, Canarsie'deki evine sığındı, burada sevdikleriyle vakit geçirdi ve normal bir hayat yaptı. Ve bu onun iyileşmesine izin verdi.

“Yatmadan bir gece önce Jason (kocası) bana söyledi '2025'ten emin olmadığınızı biliyorum, ama yapmak istediğiniz bir şeyse, desteğim var.' O kadar paramparça olduğumu hissettim ki desteği bana bacak verdi, “diye hatırladı.

Fraser-Pryce ve onun yansımasıyla Marie Claire'in Kapağı: Yaşımda küresel bir kadın olmanın ne anlama geldiğiyle ilgili konuşmaya katılıyorum. Fotoğraf Instagram @Marieclairemag
Marie Claire'in kapağı, Fraser-Pryce ve onun yansımasıyla: “Benim yaşımda küresel bir kadın olmanın ne anlama geldiğiyle ilgili konuşmaya katılıyorum.” Fotoğraf Instagram @Marieclairemag

Sonra geri dönmeye ve sezonun son işlevini yapmaya karar verdi. Nisan ayında katıldı Hız festivali Kingston Ulusal Stadyumu'nda. Mayıs ayında 100 metre koştu Doha Elmas LigiParis'ten sonraki ilk resmi yarışması, 11S05 ile dördüncü oldu. Ve 27 Haziran'da 10S91, Jamaika Ulusal Şampiyonasıbronz asılı ve minimum marka Tokyo Dünya KupasıEylül ayında yapılacak.

Orada, dört yıl önce son Olimpiyat altın madalyasının asıldığı aynı stadyumda, son yarışı 38 yaşında olacak.

“Bu yolculukta olduğum noktayı seviyorum. Kolay olduğunu söylemiyorum, çünkü öyle değil. Zorluklar olacak. Ama aynaya baktığımda imkansızı yapmak üzere olan güçlü ve korkusuz bir kadın görüyorum.

Paris 2024'ün zor deneyimini geride bıraktıktan sonra, olağanüstü kariyerine hak ettiği son vermeye hazırlanan Fraser-Pryce kapalı “Otuza kadar başarı bulamayan birine ilham vermek için buradayım.