Max Verstappen, kendisini Red Bull'da takım arkadaşı olarak alma olasılığından bahsetti

Leila

Global Mod
Global Mod
Las Vegas Grand Prix'si yaklaşırken ve Eugenia “La China” Suárez ile aşk dedikodularının, en azından Arjantin'de, Formula 1'deki devamlılığına ilişkin haberleri gölgede bıraktığı birkaç gün sonrasında, şu konu gündeme geldi: Franco Colapinto'nun üst kategorideki kalıcılığı tekrar alakalı hale geldi Max Verstappen'den başkasının ona ithaf ettiği sözler.

Lewis Hamilton gibi, San Pablo Grand Prix'sinde yarışmadan önce 21 yaşındaki Arjantinli pilotun 43 numaralı Williams'taki performansını övmüş olan Hollandalı, bu vesileyle özellikle şuna değindi: Red Bull'da takım arkadaşı olarak onu alma olasılığı 2025 yılında.

“Buna cevap vermek zor çünkü Williams'la sözleşmesi devam ediyor“dedi Verstappen, sitenin derlediği bilgilere göre Yarış Haberleri365en son Formula 1 haberlerine adanmıştır.

3 Kasım'da Interlagos'ta yaşanan ve Williams'ı arabasını yeniden inşa etmek için bir tür “bulmaca” oluşturmaya zorlayan son kaza bile bu durumu gizleyemedi. Önceki beş yarışta en iyi 12 arasında yer alan Colapinto için harika bir görev (Azerbaycan Grand Prix'sinde en iyi sonuç olarak sekizinci sırada yer aldı) ve Grove merkezli takıma 5 puan ekledi.

Franco Colapinto, 2025'te Formula 1'de yer alma umudunu koruyor. Fotoğraf Juano Tesone

En azından Verstappen'in bu olayda bıraktığı his bu. “Harika bir iş çıkarıyor. Williams'ın da Franco'ya ne yapacağını biraz düşünmesi gerektiğini düşünüyorum.“, Hollandalı sürücü, Amerikalı Logan Sargeant'ın yerine geçtiğinde kararlaştırılan dokuz yarışı tamamlamak için üç Grand Prix'si kalan Arjantinli pilotun üzerinden kaydı.

2025'e Williams'ın yedek pilotu olarak başlamak, Bernie Ecclestone ve Flavio Briatore ile Alpine'a transfer olmak, Verstappen'in takım arkadaşı olarak Red Bull'a geçmek veya Japon Yuki Tsunoda'nın takım arkadaşı olarak Racing Bulls'a geçmek bunun alternatifleri gibi görünüyor gün.

Her halükarda, Colapinto'nun 2025'te enerji içeceği takımında yer arayan güçlü bir rakibi vardı; kendisi de Red Bull akademisinden bir adam olan Fransız Isack Hadjar'ın yanı sıra Meksikalı Sergio “Checo” Pérez bu Pazartesi günü güvence verdi. Verstappen'in takım arkadaşı olarak devam etmek için diğer takımlardan gelen birden fazla teklifi reddettiğini söyledi.

“Bunu gördüğümde 'Red Bull'da karşılaştığım mücadeleyi gerçekten seviyorum' diye düşündüm. Max'in takım arkadaşı olmak çok büyük bir zorluk. “Bu, temelde sizi her şey için eğiten bir mücadele. Ben de 'Kariyerimin son bölümünü zirvede geçirmek istiyorum. Baskının maksimum olduğu zirvede' dedim.” İyi bir sezon geçirmeyen Guadalajara yerlisi tamamladı.

Colapinto ne zaman Formula 1'de tekrar yarışacak?

Bir sonraki F1 yarışı için Arjantinli taraftarların büyük çaba sarf etmesi gerekecek. Mesele şu ki, turnuvanın 22. tarihi Arjantin'de sabahın erken saatlerinde gerçekleşecek. Pilar'ın sürücüsü ikinci deneyimini gece, üçüncü deneyimini ise sokak pistinde yaşayacak (önceki deneyimler Singapur ve Azerbaycan'daydı).

Etkinlik 21 Kasım Perşembe günü başlayacak ve ayın 24'ü Pazar günü saat 3:00 civarında (Arjantin saati) başlayacak yarışla sona erecek.