Peru'nun teknik direktörü Arjantin maçına saatler kala polisle karşı karşıya geldi

Leila

Global Mod
Global Mod
Toplantıdan birkaç saat sonra Güney Amerika Elemeleri için Peru ve Arjantin, Jorge FossatiPeru takımının teknik direktörü Buenos Aires Polisi ile yoğunlaştığı otelin önünde çatışma çıktı. Dün gece Rojiblanca taraftarları bayrak sallama etkinliği düzenlediler ve oyuncular onları selamlamak için dışarı çıkmak istedi ancak güvenlik tarafından durduruldu.

Nasıl gidip insanlarımızı selamlamayalım? Mantıksızdır, olamaz. Lütfen sana soruyorum. Kaldırımda yürümemi yasaklayamazlar. İnsanları selamlamanın ne sakıncası var?”Fossati sokakta öfkeli bir polis memuruna sordu.

Uruguaylı teknik adam, Recoleta'daki Sofitel stadyumunun önünde, güvenlik güçlerinden oyuncuların, ziyaretçi olarak oynarken genellikle takımları için bayrak sallamayı organize eden taraftarlarını selamlamalarına izin vermesini talep etti. Ancak bu sefer olamazdı.

Jorge Fossati, Peru'nun Arjantin Milli Takımı ile karşılaşmaya nasıl hazırlandığından bahsetti

Bicolor, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'da düzenlenen 2026 Dünya Kupası'na katılmak için son şansını aradığı Güney Amerika Elemeleri'nde Arjantin Milli Takımı ile bu akşam büyük bir mücadele verecek.

Fassati, Arjantin'in ciddi şekilde sorgulandığı yol ayrımına varıyor, sondan bir önceki pozisyonda: Peru Milli Takımı yedi puana sahip, son Şili'den bir fazla ve Venezuela'dan beş eksik, şu anda sonuncusu ve sıralamada zirveye ulaşma şansı var. Bir sonraki Dünya Kupası, toplamı 12'ye çıkıyor.

Arjantin'e geçmeden önce düzenlediği basın toplantısında “Tehlikede olan hiçbir şeyim yok” dedi. Saniyeler sonra konuyu şöyle açıkladı: “Milli takım için çalışan ve en iyisini yapmaya çalışan bir grubun parçasıyım. Ayrıca bu anlamda oyuncuların tepkisinden de memnunuz. Farklı süreçlerden geçtik. zorluklarla karşılaşıldı ve bunların çözümü her zaman ele alındı.”

“Bazen sonuçlar her şeyin daha net görülmesine yardımcı olur, bazen etmez. Bugün beni oyunla ilgili ilgilendiren tek şey Peru'nun nasıl oynadığı ve Peru'nun iyi performans gösterdiği. Yarın beni elezlerse zihniyeti ya da beni dışarı çıkarmıyorlar… bu sizin (gazetecilerin) sorunu, benim değil. Ben uzun yıllardır futbolun içindeyim, mesleğimi iyi biliyorum, dolayısıyla ne zaman sakin olabileceğimi de biliyorum” diye devam etti. .

Lionel Messi ile karşılaşmanın yarattığı tehdidin farkında olmasına rağmen, Scaloneta'yı yenmek için sadece ona odaklanmanın hata olacağının garantisini verdi. Jorge Fossati, “Mantığa aykırı bir sonuç arayacağız” dedi. Hemen ardından şunları söyledi: “İyi bir oyun oynamaya çalışacağız. Beni ilgilendiren tek şey Peru'nun iyi bir performans sergilemesi. Silahlarımızla en iyi sonucu almaya çalışacağız.”

2024 Copa América'da Peru, A Grubunu son sırada tamamladıAlbiceleste takımıyla son karşılaşmasını da burada yaptı ve onlara hiç ara vermedi ve Lautaro Martínez'in double'ıyla zaferi mühürledi. Aylar sonra Güney Amerika Elemeleri de zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya. Peru şu ana kadar Uruguay'a karşı 1-0'lık sadece bir galibiyet, iki beraberlik ve iki yenilgi almayı başardı. Toplamda yedi puan toplamayı başardılar ve altı puanla Şili'nin bir sıra üzerinde yer aldılar.

Her halükarda Fossati, takımın “güçlendiğine” ve “genel anlamda Peru'nun gerçekliğini göz önünde bulundurarak, sonuçların kötü olmadığını ancak istediğimiz kadar iyi olmadığını” düşünüyor.

Hedefleri açık: 2026 Dünya Kupası'na katılmak için “Buraya 2030 için bir iş yapmak için gelmedik, daha ziyade 2026 Dünya Kupası'na ulaşma umuduyla işe alındık. Gidilecek bir yol var ve biz o yolda gidiyoruz. “Takımın performansı açısından iyi bir performans sergiliyoruz” diye konuştu.