“Yasal ama normal değil”

Leila

Global Mod
Global Mod
Sosyal ağlar görüşlerle dolu, haber portalları yaşananları anlatmaya çalışıyor, radyo programları cümleler veriyor ve televizyon kanalları dünyada dolaşan görüntüleri bir döngü içinde tekrarlıyor. Arasında ne oldu Arjantin Ve Fas erkekler futbol turnuvasının galasında tarihin en büyük skandallarından biri yaşanıyor Olimpiyat Oyunları. Bu nedenle belki de diğer tarafta olanları okumak resmin netleşmesine yardımcı olabilir. Ve orada, FIFA hakem danışmanı Miguel ScimeArjantin Hakemler Birliği (AAA) ekolünün kurucusu, Saint Etienne'de biriken sahnelerin “Yasal ama normal değil”.


Henüz açılış töreni bile yapılmayan olimpiyatların şokunun merkez üssü Paris'ten 500 kilometre uzaktaydı. Ve binlercesi daha uzakta, Scime İsveçli hakemin performansını analiz etti Glenn NybergFIFA protokolüne saygı göstermeye çalışan ancak AFA'nın olup bitenlere dayanarak öne sürdüğü ve başka bir eski Arjantinli uluslararası hakem tarafından vurgulanan iddia için temel olabilecek bir ayrıntıyı göz ardı eden bir takımın başkanıydı. Javier Castrilli.


Fotoğraf: REUTERS/Thaier Al-Sudani

“Ofsayt olup olmadığına bakmaksızın… Maçın sonucu, hakem oyun alanını terk edip soyunma odasına gittiğinde onaylanmalıdır. Daha sonra verilen her türlü karar KİRLENMİŞTİR. OLUYENLER, FIFA TARİHİNDE UTANÇ VERİCİDİR ” Castilli, X hesabında (eski adıyla Twitter) yazdı.


Ve şunları ekledi: “İlk yarı veya maç sonunda DEVAM ETMEDEN sahayı terk eden hakem, GOLÜN KABUL EDİLMESİDİR. AYNI PRENSİP UYGULANMALIDIR. 90 dakikayı belki de nasıl çıkacaklarını düşünerek geçirdiler. bu yüzden oyuna 3 dakika daha eklediler…”.

🎙
Miguel Scime içeride #MP910: “Her şey yasal ama normal değil, hiç görmedik”

Eski hakem konuştu @MarcePalaciosMP ve takım #MP910 tartışmalı çıkış hakkında #Olimpiyat Oyunları.

🔴
#MP910 CANLI: https://t.co/bJQj3ePkex@maxiertola @elcocoramon pic.twitter.com/dDBxIvEbBM

— Radyo La Red – AM 910
📻
(@radiolared) 24 Temmuz 2024
Peki neredeyse iki saatlik gecikmeden sonra hakemin prosedürü iyi miydi? Scime, La Red radyosuna yaptığı açıklamada bunu şöyle açıklıyor: “Hakem oyun alanına girer, VAR onu OFR (On Field Review, İngilizce kısaltmasına göre) yapmaya davet eder. Eğer görmek isterse gider. Evet, eğer gitmek istemiyorsa görebilir, çünkü protokol buna izin veriyor. Ama elbette görecek. Her şey yasal mı? Hayır, değil. normal, hiç görmedik” diye açıkladı.


“Sonradan golün geçerli mi geçersiz mi olduğunu tartışsak bile kütüphanenin yüzde 50'si oyunun ertelendiği cevabını vermeyecektir çünkü o ayrı. Fas halkı ya da Arjantin halkı olsaydı ya da herhangi bir nedenle, ancak askıya alındı ve yeniden başlatılmayacak” diye tamamladı.